Bøger / skønlitteratur / roman

Én gang morder : krimi


Beskrivelse


Krimi. Den danske psykiater Robert Strand, som er specialist i at tegne psykologiske portrætter af forbrydere sendes til Växjö i Småland for at hjælpe det lokale politi med at opklare et kvindemord, der måske er det første af flere.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2013

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 17. apr. 2013

Det er det brede publikum af læsere af skandinaviske krimier, der vil synes om denne sobre og velkomponerede krimi om arbejdet med at finde en morder i et kernesvensk provinsmiljø.

Eva Maria Fredensborg er dansk, men født i Sverige, og den dobbelte nationalitet fører hun over i denne sin debutkrimi, som har en dansk psykiater med speciale i at lave personlighedsprofiler af ukendte gerningsmænd som hovedperson, men Småland som scene. I nærheden af Vexö findes en ung pige myrdet på en rasteplads. Mordet ligner et andet tidligere, som var det første af en serie opklarede kvindemord som blev begået på egnen for snart en menneskealder siden, men morderen fra den gang er for længst død, så hvem er det der fortsætter hans gerninger og hvorfor? Fredensborg har skruet et flot plot sammen og hun afvikler det professionelt i krydsklip mellem politigruppen og en (mulig) gerningsperson. Bogen er velkontrolleret, personerne levende og Fredensborg forfalder ikke til fraser, men bogen er samtidig uden det store særpræg. En krimi blandt mange, men godt placeret i feltet af velskrivende, lidt ensartede skandinaviske krimiforfattere.

Bogen kan, især hvad plot angår, sammenlignes med fx Hjorth, Disciplen, men Fredensborg koncentrerer sig mere om opklaringsarbejdet og mindre om personernes privatliv.

En udmærket krimidebut, som placerer den dansk svenske forfatter pænt i feltet af skandinaviske krimiforfattere.


litteratursiden.dk

d. 25. juni 2013

af

af

Rikke Bødker

d. 25. juni 2013

En kvinde findes myrdet, og mordet ligner de seriemord, som blev begået tyve år tidligere. Men morderen fra dengang er død, så hvem er nu på spil? Klassisk opbygget krimi med spændende plot. Den dansk...


litteratursiden.dk

d. 10. aug. 2014

af

af

Stina Holdt

d. 10. aug. 2014

Én gang morder er forfatterens debut krimi – efterfølgeren; Min mund er lukketvar der jeg startede, idet jeg ikke rigtig havde hørt om denne forfatter, og indrømmet –jeg er til tider temmelig konserva...


Weekendavisen

d. 28. juni 2013

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 28. juni 2013