Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En ganske særlig dag


Beskrivelse


Der er mange følelser på spil. Far Brumme er tidligere boksemester i fluevægt, men det ses ikke mere. Han ligger nu i sofaen - rund og forelsket i Solvej, som han har inviteret til middag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2008

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 25. apr. 2008

Underholdende frilæsningsbog til drenge fra 8 år.

En ganske særlig dag er 2. bog i serien Brumme og Kurt. Bogens layout ligner makkerparrets tidligere bøger, hvor farverige illustrationer i tegneseriestil fra Deleurans hånd dominerer opslagene. Teksten er overskueligt sat øverst på siden, og der er anvendt en del direkte tale. Far Brumme bliver introduceret. Han er tidligere boksemester i fluevægt, men det ser man ikke mere. Han ligger nu i sofaen rund og forelsket i Solvej, som han skal møde i dag. Han må låne penge til et jakkesæt hos Farshads kiosk. Da Kurt, Brummes kloge søn, ser det bolsjestribede jakkesæt og hører at Brumme har inviteret Solvej, bliver han først flov over Brumme og senere lidt jaloux. Da Brumme ligger på knæ og frier til Solvej, er Kurt ved at græmmes. Der er mange følelser på spil i den lille letlæselige bog.

Bogen ligner 1. bog i serien Brumme bokser. Desuden minder bøgerne i layout til forveksling serien Den lyseblå baron, som Gammelgaard og Deleuran tidligere fik udgivet Problematikken mellem far og søn finder vi i flere letlæselige bøger fx i serien om Palle og hans far.

Underholdende og farverig bog som gør læsetræningen lidt sjovere.