Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En god dag


Beskrivelse


Mia har vundet MGP. Hvorfor vil Tine pludselig være veninde med hende? Og Karla vender hende ryggen? Er Mia forelsket i Lau?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2008

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 20. maj 2008

To nye bøger i serien, Cafe serien, som henvender sig til 13-15-årige (fra 6. klasse) læsesvage og tosprogede. Emnerne er vedkommende for unge: veninder, kærester og mode. Bøgerne er til frilæsning og læsetræning, specielt for piger.

En god dag handler om Mia, som har vundet MGP. Venskabet med Karla bliver problematisk, da Tine, som ikke har interesseret sig for hende før, pludselig vil være veninde med hende, fordi hun er kendt. I den læseteknisk noget lettere, Tyven, ønsker Lise brændende at få lov til at købe en ny bluse, fordi Peter så vil lægge mærke til hende. Men hendes mor har ikke råd. Derfor kommer hun til at stjæle den! Bogen beskriver et ungdomsliv, som nok er noget ældre end målgruppen, idet der indtages en del spiritus til festerne. Begge bøger er skrevet i et mundret, letlæst sprog med megen dialog. Der er bevidst brugt de unges eget sprog, uden det dog virker plat. Bøgerne har indholdsfortegnelse og er kapitelinddelt med overskrift, hvilket letter forforståelsen Der fås opgavehæfter til bøgerne.

Bøgerne ligner indholdsmæssigt og læseteknisk de andre bøger i serien.

To veltilrettelagte letlæsningsbøger med indbydende forsider og et vedkommende og alderssvarende indhold for ældre elever fra 13 år.