Bøger / skønlitteratur / roman

En grav til to : Selma Falcks første sag : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. I Oslo har stjerneadvokaten Selma Falck mistet job, status og familie på grund af ludomani. Hun er nu tvunget til at hjælpe sin tidligere chef, hvis datter er anklaget for doping og udelukket fra landsholdet i langrend. Det kræver sine ofre.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2019

af

af

Lone Krøgh

d. 27. feb. 2019

Frygtelig spændende krimi, hvor norske Anne Holt præsenterer en ny hovedperson, Selma Falck. For læsere af velskrevne skandinaviske krimier med noget på hjerte.

Selma Falck er 51, stjerneadvokat, kendis og tidligere eliteidrætsudøver. Eller rettere var. På grund af ludomani og underslæb har hun nu mistet job, familie og status. Hårdt presset må hun hjælpe sin tidligere chef, hvis datter uretmæssigt er blevet beskyldt for doping og udelukket fra landsholdet i langrend. En anden langrendsløber bliver fundet død og testet positiv, og i det decemberkolde Oslo bliver Selma pludselig en brik i et farligt spil om liv og død samt magt og ære.

En på alle måder meget vellykket krimi, der i kraft af komposition og plot holder læseren fanget fra først til sidst. Man bliver ført hid og did i Oslo og i skisportsverdenen, og Selma Falck er et forfriskende interessant bekendtskab, som det skal blive spændende at følge fremover i denne nye serie med hende som hovedperson.

Anne Holt kan læses på linje med andre gode norske krimiforfattere som fx Karin Fossum og Kjell Ola Dahl eller en svensk som fx Åsa Larsson.


litteratursiden.dk

d. 25. mar. 2019

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 25. mar. 2019

Puslespilskrimi om doping i norsk langrend med Selma Falck som et spændende nyt bekendtskab. Hun er ikke nogen pæn pige og bager ikke mange kanelboller. Det er en klassisk og meget spændende puslespil...


Politiken

d. 30. mar. 2019

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 30. mar. 2019


Jyllands-posten

d. 27. apr. 2019

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 27. apr. 2019


Weekendavisen

d. 15. mar. 2019

af

af

Bo Bjørnvig

d. 15. mar. 2019


Information

d. 29. mar. 2019

af

af

Kamilla Löfström

d. 29. mar. 2019