Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En halv Hannah


Beskrivelse


13-årige Hannah er en stille pige, som bliver mobbet i skolen. På en campingferie med sine forældre, præsenterer hun sig som sin afdøde tvillingesøster, Rebecca. Hannah føler hun sig nu fri til at være en anden og bliver mere modig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2013

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 15. maj 2013

Bogen En halv Hannah henvender sig til piger på 11-14 år, som gerne vil læse en rigtig god pigebog om veninder og den første forelskelse.

13-årige Hannah er en lidt stille pige, som ind imellem bliver mobbet i skolen. I sommerferien skal hun med sine forældre på campingferie, og da hun møder nogle jævnaldrende, præsenterer hun sig som sin afdøde tvillingesøster, Rebecca. På den måde føler hun sig fri og mere modig, og hun får nogle dejlige uger med de jævnaldrende samt en spirende forelskelse. Da hun starter i skole efter ferien er alt næsten det samme, men alligevel ikke helt, for oplevelsen har givet hende mere mod til at være sig selv. Hun har også fået en god snak med forældrene om, hvorfor hun gav sig ud for at være sin søster, og forældrene fortæller mere om søsteren, der døde af vuggedød som 1-årig. Sproget er friskt og ungdommeligt, og teksten er letlæst og med forholdsvis stor sats. Bogen giver et fint og nutidigt indblik i livet som tween/teenager. Forsiden er indbydende og viser bl.a. en tænksom pige.

Louise Roholte har tidligere udgivet 2 bøger i Sommerfugleserien: Kæreste-krise! og Farlige fotos, som henvender sig til samme målgruppe. Bogen kan desuden sammenlignes med Camilla Wandahls serie Veninder for altid, som også er letlæste pigebøger om veninder og forelskelse.

Det er en dejlig pigebog, som vil have bred appel til målgruppen. Bogen appellerer også til de lidt stille piger, som kan identificere sig med Hannah.