Bøger / faglitteratur

En halv parade : fra god grundridning til de lette dressurklasser


Beskrivelse


Med udgangspunkt i en personlig historie har forfatteren udviklet sit eget træningsprogram. Bogens 3 dele fokuserer på hestens grunduddannelse, øvelserne i de lette dressurklasser og om at ride stævner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 21. mar. 2016

Entusiastisk godbid af en instruktiv hestebog til begyndere og ryttere, der gerne vil inspireres og skærpe deres ridefærdigheder.

Forfatteren, Karina Watson Olsen, fortæller indledende om den rideulykke, der blev anledningen til hun skrev bogen. "Det system, som du skal læse om i denne bog, er blevet til på baggrund af en alvorlig rideulykke, der forandrede min fysik og nødvendiggjorde, at jeg dels måtte tage min relation med min hest op til revision og dels måtte tænke i andre baner, når det handlede om at uddanne ham." Bogen er i tre dele. Første del har fokus på hestens grunduddannelse. I bogens anden del gennemgås alle øvelserne i de lette dressurklasser. I bogens tredje del er omdrejningspunkt deltagelse i dressurstævner. Bogen er den første af en påtænkt serie om dressurridning alle med hovedtitlen "En halv parade". Fotos og instruktioner i bogen.

Dejlig dressurbog, hvor forfatterens kærlighed og respekt til de heste hun har fornøjelsen af at omgås tydelig mærkes. Hun skriver fx om den hest hun red på, da hun kom til skade: "Jeg havde Wincent i 19 år. At have den samme hest i så mange år og have delt så mange fuldstændig fantastiske oplevelser er helt ubeskriveligt.".

Andre entusiastiske og personlige bøger om dressurridning er fx Hasse Hoffmanns Dressur med hjerte og forstandAkademisk ridekunst eller den smallere, men ikke mindre fascinerende Akademisk ridekunst af Bent BranderupAndre entusiastiske og personlige bøger om dressurridning er fx Hasse Hoffmanns Dressur med hjerte og forstand eller den smallere, men ikke mindre fascinerende af Bent Branderup.