Bøger / skønlitteratur til børn / rim

En halv pelikan og andre rim for børn


Beskrivelse


Sjove rim om blandt andre General Madglad, Flora Fandango von Flødeskum og en lærer, der spiser bøger. Billedbog for børn fra 3 år og op til de første årgange i skolen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2022

af

af

Marianne Agger

d. 5. aug. 2022

Sjove rim om blandt andre General Madglad, Flora Fandango von Flødeskum og en lærer, der spiser bøger. Billedbog for børn fra 3 år og op til de første årgange i skolen.

Tolv rim, der præsenteres på hver sit opslag med helsides store og små tegninger. Man kan fx læse om den halve pelikan, der er landet på en altan, hvor den får "en halv kop kaffe, lidt dåsemakrel og lakrids. Den guffer det i sig og trykker tilfreds min hånd med sin vingespids". Der er rim om mennesker, dyr, en skønhedssalon, fejl, ordsprog, blomsterbutikken og en køkkenhave. Rimene er dels krydsrim, dels parrim. Stine de Paoli har bl.a. også lavet Hulter-bulter-folket og andre børnerimSanselandStakkels dyr, og Louise Johannesen har illustreret Sanseland og Stakkels dyrTolv rim, der præsenteres på hver sit opslag med helsides store og små tegninger. Man kan fx læse om den halve pelikan, der er landet på en altan, hvor den får "en halv kop kaffe, lidt dåsemakrel og lakrids. Den guffer det i sig og trykker tilfreds min hånd med sin vingespids". Der er rim om mennesker, dyr, en skønhedssalon, fejl, ordsprog, blomsterbutikken og en køkkenhave. Rimene er dels krydsrim, dels parrim. Stine de Paoli har bl.a. også lavet Hulter-bulter-folket og andre børnerim, og Louise Johannesen har illustreret og Stakkels dyrTolv rim, der præsenteres på hver sit opslag med helsides store og små tegninger. Man kan fx læse om den halve pelikan, der er landet på en altan, hvor den får "en halv kop kaffe, lidt dåsemakrel og lakrids. Den guffer det i sig og trykker tilfreds min hånd med sin vingespids". Der er rim om mennesker, dyr, en skønhedssalon, fejl, ordsprog, blomsterbutikken og en køkkenhave. Rimene er dels krydsrim, dels parrim. Stine de Paoli har bl.a. også lavet Hulter-bulter-folket og andre børnerim, og Louise Johannesen har illustreret Sanseland og .

Allerede på forsiden - og ud fra titlen - fornemmer man straks, at man har fat i en sjov og skør bog. Det er virkelig nogle fine, humoristiske og fantasifulde rim, der er gode at læse højt og som ledsages af de skønneste, langt-ude-tegninger, der får smilet frem hos både børn og voksne. Rimene er velegnede både til oplæsning for ét barn og flere børn, og de kan fx også bruges i de første skoleklasser. Nogle af rimene indeholder små moraler, som man kan snakke om.

Der findes masser af andre lignende gode rim-billedbøger som fx Duerne og fluerne og fruerne og andre remsedigte, men der er altid brug for flere og nye rim af god kvalitet.


Information

d. 27. jan. 2023

af

af

Kamilla Löfström

d. 27. jan. 2023