Bøger / faglitteratur / erindringer

En heldig mand : erindringer


Beskrivelse


Skuespilleren Michael J. Fox (f. 1961) fortæller om sit liv med vægt på sin kamp mod Parkinsons sygdom der i 2000 tvang ham til at indstille karrieren.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. juli 2003

af

af

Thorkild Brunsborg

d. 25. juli 2003

I efteråret 1990 var Michael J. Fox en verdensstjerne: han havde netop indspillet de sidste episoder af tv-serien Blomsterbørns børn, der stadig vises på tv-kanaler verden over. Samtidig var han i færd med indspilningen af den tredje biograffilm i rækken af Tilbage til fremtiden, der havde gjort ham til teenageidol verden over. Han havde derudover indspillet en længere række mere ambitiøse film i løbet af ca. ti år. Han var lige fyldt tredive og begyndt at få kramper, der viste sig at være anfald af en uhelbredelig art af Parkinsons syge. Tre forskellige læger fortalte ham, at han kunne forvente at blive invalid, men hvis han var heldig, kunne han måske arbejde ca. ti år til. I en årrække holdt han situationen hemmelig. Ved hjælp af medicin og en større operation lykkedes det ham at holde karrieren i gang i ca. otte år, inden han i 1998 besluttede at stoppe med successerien Spin-City og offentliggøre historien om sin sygdom. Bogen her er naturligvis delvist en biografi over en mediestjerne, men også et portræt af hvordan Fox og hans familie har levet med sygdommen, og så er der en detaljeret patient- og pårørendebog om, hvordan livet med en udbredt men kun lidt kendt, uhelbredelig sygdom påvirker den syge.


litteratursiden.dk

d. 23. feb. 2004

af

d. 23. feb. 2004

Modgang, sygdom, tab og afsavn. Nogle mennesker bliver bitre og desillusionerede af livets fortrædeligheder, mens andre tager udfordringen op. Michael J. Fox er et positivt og modigt menneske, som app...