Bøger / skønlitteratur / roman

En hellig alliance


Beskrivelse


Journalisten Eva Katz får foræret en børnetegning, der forestiller et blodigt drab, og da den 5-årige tegner er søn af kronprinsessens hofdame, hvis bror findes dræbt, er Evas nysgerrighed vakt. Sporet peger på en hellig alliance i kongehuset.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2013

af

af

Helle Winther Olsen

d. 19. sep. 2013

Forfatterparret bag pseudonymet Kazinski lader deres hovedperson nyde sin barselsorlov og introducerer en thriller med en kvindelig journalist i hovedrollen. Der er drama, kongelig spænding og konspiration i denne velturnerede pageturner.

Det starter med en børnetegning og bevæger sig via drab og overfald direkte ind i de kongelige cirkler, hvor kongehuset påstås beskyttet af en hellig og historisk alliance. Men Eva, arbejdsløs journalist i livskrise, kommer i vejen. Hun bliver sendt i jobtilbud i en børnehave, hvor hun den første dag får en tegning af et barn, der viser sig at være søn af kronprinsessens hofdame. Tegningen viser et blodigt drab, og samme dag findes drengens onkel død - ved selvmord eller? Eva kan ikke slippe historien, men den magtfulde organisation tillader hende ikke at grave i den. Hun møder ufrivilligt bogens anden hovedperson, Marcus som beskytter den hellige alliance, hvis formål er at få kronede hoveder tilbage på tronerne overalt i Europa. Det bliver livsfarligt,og Eva må gå under jorden på et kvindehjem, mens hun opdager, at kongehuset holdes sammen af forlorne værdier og magtbegær. Dansk Dan Brown, med stort oversættelses potentiale, hæsblæsende, toptunet prosa tilsat humor.

Hjemlige Helle Vincentz' bøger har samme snit med en ung kvinde, der sætter sig op mod en næsten kongelig overmagt.

En hæsblæsende thriller om kongehuset og dets påståede hemmeligheder indlagt i en ramme med hellige alliancer samt en journalist med ben i næsen kalder på mange læsere.


litteratursiden.dk

d. 15. okt. 2013

af

af

Arne Larsen

d. 15. okt. 2013

Uhyre spændende og meget læseværdig konspirationsthriller om det danske og de europæiske kongehuses skjulte magt og kamp for at bevare denne. Advarsel: Dette er ikke tredje bind af serien om gidselfor...


Berlingske tidende

d. 12. okt. 2013

af

af

Merete Reinholdt

d. 12. okt. 2013


Jyllands-posten

d. 19. okt. 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 19. okt. 2013