Bøger / skønlitteratur / roman

En helt anden historie


Beskrivelse


Krimi. Seks svenske turister, to ægtepar og to yngre mænd, mødes og bliver venner under en ferie i Bretagne. Fem år senere bliver de myrdet, én efter én, og selv om kriminalkommissær Gunnar Barbarotti i hvert enkelt tilfælde varsles forud, bliver sagen mere og mere ubegribelig.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Sanne Caft

2008

Svenskerne skriver mange krimier. Denne blev kåret som bedste svenske krimi i 2007. Kan anvendes bredt til krimilæsere og især til læsere, hvor kriminalgåden ikke er det vigtigste, men derimod personerne. Læsere af femikrimier vil her få et maskulint supplement til kvinderne i denne serie om vicekriminalkommisær Gunnar Barbarotti.

I 2006 udkom 1. bind i serien: Menneske uden hund, til gode anmeldelser. Dette 2. bind giver læseren en spændende fortælling, hvor historien om en flok svenske turister, der en efter en dræbes, væves sammen med historien om efterforskningslederen Barbarottis liv og færden - professionelt som privat. Sprogligt og fortællermæssigt er Nesser overlegen. Hans lange produktion er på 20 titler, heraf 15 oversat til dansk. Mest kendt måske Kim Novak badede aldrig ved Genesaret og den prisbelønnede Skyggerne og regnen samt 10-binds serien om Van Veerteren. Forsidens illustration af en kornmark i dagslys med en flyvende flagermus signalerer ikke ubetinget krimi, mens bagsideteksten er fængende og dækkende. God og læsbar sats.

Nesser er ikke så samfundskritisk og -fokuseret som fx Arne Dahl, men har mere fokus på den psykologiske side. Romanen er begavet tænkt og godt skrevet.

Prisbelønnet andet bind i den svenske kriminalserie om vicekriminalkommisær Gunnar Barbarotti. Forfatteren skriver intelligente og fængende kriminer og er ellers kendt fra serien om Van Veeteren. Bred anvendelighed på alle biblioteker til gode krimilæsere.


litteratursiden.dk

d. 21. apr. 2008

af

af

Marianne Träff

d. 21. apr. 2008

I anden del af Barbarotti-serien cementerer Nesser sin status som en af de bedste kriminalforfattere overhovedet. Begavet og velskrevet, en fryd at læse! Vi er tilbage i Kymlinge, en fiktiv by i Sveri...


Weekendavisen

d. 19. mar. 2008

af

af

Bo Bjørnvig

d. 19. mar. 2008


Kristeligt dagblad

d. 5. apr. 2008

af

af

Mie Petersen

d. 5. apr. 2008


Politiken

d. 15. mar. 2008

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 15. mar. 2008


Jyllands-posten

d. 13. mar. 2008

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 13. mar. 2008


Berlingske tidende

d. 3. maj 2008

af

af

Mette Strømfeldt

d. 3. maj 2008