Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En hest stikker af


Beskrivelse


Det tordner og lyner. Hestene på rideskolen bliver bange, og løber ud af folden. Maja og Line rider ud for at finde Pino, den nye hest. De finder ham ude i skoven, men Pinos hov sidder fast i nogle sten.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juli 2016

af

af

Stine Bille

d. 14. juli 2016

To bøger i en helt ny hesteserie om de to piger Line og Maja. Line er mørkeræd, men alligevel klarer hun både at overnatte på rideskolen, og ride ud en mørk aften, for at finde en skræmt hest i skoven. For 8-10-årige.

I "En nat i stalden" lærer vi Line og Maja at kende. Pigerne er veninder og elsker heste. De skal overnatte på rideskolen, men Line vil ikke med, fordi hun er mørkeræd. Far foreslår at hun fortæller det til Maja. Det hjælper, og så begynder hun at glæde sig. De får en dejlig dag og aften, hvor de næsten ikke bliver bange. I "En hest stikker af" har rideskolen købt den ny hest Pino. En aften bliver alle hestene bange fordi det lyner og tordner. De løber ud af folden, og Pino bliver væk. Line og Maja tager ud på rideskolen for at hjælpe. De rider ud i skoven, og der finder de hesten. Desværre sidder Pinos hov fast. Line bliver tilbage i skoven, mens Maja rider tilbage efter hjælp. Bøgernes lixtal er henholdsvis 15 og 16.

En lovende hesteserie, som piger i indskolingen vil nyde. Bøgerne har et lækkert layout med hardcover omslag og farverige og medfortællende illustrationer.

Andre gode hestebøger kunne være Ida på ridelejrVeninder på rideskolen eller Veninder på rideskolenAndre gode hestebøger kunne være Ida på ridelejr eller .