Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

En hjertesag


Beskrivelse


Indeholder opskrifter på 6 forskellige damesweatre med titlerne Hjerteblod, Hjerterum, Honninghjerter, Kredsløb, Hjerteflimmer og Hjerterfri - inspireret fra Børnehjertefonden som forfatteren ønsker at henlede opmærksomheden på.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. feb. 2014

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 5. feb. 2014

Til øvede strikkere - indeholder forskellige teknikker og flere af opskrifterne kræver flere forskellige garntyper eller mange forskellige farver på én gang. Bogen er snarere et hæfte og har et meget diskret ydre, så den vil let gemme sig på hylderne og kræver aktiv formidling.

Annette Danielsen er en garvet strikkebogsforfatter med over ti udgivelser. Emnerne spænder fra mænd og børn til store kvinder og hattedamer. Inspirationen stammer bl.a. fra Asien, danske øer og meget andet. I dette tilfælde er inspirationen Børnehjertefonden som hun ønsker at henlede opmærksomheden på. Indeholder opskrifter på 6 forskellige damesweatre med titlerne Hjerteblod, Hjerterum, Honninghjerter, Kredsløb, Hjerteflimmer og Hjerterfri. Alle er flotte men også omfattende og teknikkrævende. Layoutet er meget præget af hjerter og primært holdt i jord, sand og røde nuancer. Bortset fra en kort indledning er der ingen udenomssnak og bogen er fuld af vejledninger, diagrammer og lækre modelfotos.

Alene i 2013 udgav Danielsen 2 bøger og 2 hæfter med titlerne Kunsten at strikke en ø, Østen for solen, Kun for mænd og Strik med stumper. Jeg finder ingen andre strikkebøger med hjerter som tema.

Et flot hæfte med inspirerende opskrifter. Vil desværre nok gemme sig på hylden, men de engagerede strikkere skal nok finde den. Danielsen må have en fanskare med så mange udgivelser bag sig, og de vil nok efterspørge den.