Bøger / skønlitteratur / roman

En højere retfærdighed : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Det svenske rejsehold er i Uppsala i forbindelse med en række grove voldtægter, som har udviklet sig til drab. De arbejder om kap med tiden, og også privat er medlemmerne af Rejseholdet udfordret.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2018

af

af

Lone Krøgh

d. 8. nov. 2018

Sjette krimi i serien om det svenske rejsehold med den provokerende og sexfikserede kriminalpsykolog Sebastian Bergman i centrum. Kendere af serien vil ikke blive skuffet. Serien bør absolut læses i rækkefølge.

Rejseholdet er i Uppsala i forbindelse med en række brutale voldtægter. Voldtægtsmanden opsøger sine ofre gentagne gange, før han dræber dem. Noget peger på en sammenhæng med en kirkelig organisation, og Rejseholdet og det lokale politi arbejder om kap med tiden. Sideløbende med plottet følges rejseholdets medlemmer Sebastian, Vanja, Billy, Torkel og Ursula i deres, på hver sin måde, komplicerede privatliv og i deres indbyrdes relationer.

Makkerparret Michael Hjorth (f. 1963) og Hans Rosenfeldt (f. 1964) har igen skrevet en rigtig god krimi, hvor det hele spiller. Plottet, kompostitionen, sproget, stemningen og skildringen af de markante personligheder, som Rejseholdet er sammensat af. Rejseholdets medlemmer udvikler sig fra bind til bind, og hvor nogle ser ud til at have fundet lykken i deres liv, står andre over for katastrofen. Vanen tro er slutningen åben, så man kan kun håbe, at der kommer flere bind i serien.

Som de øvrige bind i serien er dette et must for læsere af skandinaviske kvalitetskrimier. Kan læses på linje med krimier af landsmænd som Lars Kepler og Stefan Ahnhem.


litteratursiden.dk

d. 26. nov. 2018

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 26. nov. 2018

Sjette bind i serien om kriminalpsykolog Sebastian Bergman lever til fulde op til forgængerne. Spænding fra første side, et plot fyldt med overraskelser og gode personbeskrivelser. I Uppsala sker der...


Politiken

d. 14. jan. 2019

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 14. jan. 2019


Jyllands-posten

d. 2. dec. 2018

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 2. dec. 2018