Bøger / faglitteratur / biografier

En kæde af løgne : afsløringen af Lance Armstrongs bedrag


Beskrivelse


Portræt af Lance Armstrong (f. 1971) fra barndom til livet som professionel cykelrytter. Baseret på interviews med Armstrong selv, venner, familie, medarbejdere og holdkammerater.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 14. okt. 2014

Prisbelønnet New York Times-journalist giver sit bud på sandheden om den detroniserede cykelrytter Lance Armstrong. Rent tråd for den cykelsportsinteresserede og andre sportsinteresserede.

Portræt af den detroniserede Tour de France-konge Lance Armstrong (f. 1971). Portrættet rækker fra barndom til livet som professionel cykelrytter. Omdrejningspunkt er en kæde af løgne fra LA som forfatteren opstiller. Løgnene er inddelt i 5 kategorier: "Familieløgne", "Sportsløgne", "Medieløgne", "Broderskabets løgne" og "Løgne om den amerikanske helt". De fem dele spækket med løgne afsluttes af en konkluderende sjette del med overskriften "Sandheden". Bogen bygger på mange interviews med Armstrong selv, med hans nære venner, hans familier, medarbejdere og holdkammerater. Research til bogen strækker sig over perioden fra 2004 til 2013. En detaljeret liste underbygger researchen af de mange påståede løgne.

Et skarpt og tæt portræt af Lance Armstrong, der med researchen i top argumenterer overbevisende for LA som et menneske, hvis liv kan kædes sammen af en giftig og på alle måder trist kæde af løgne. Bogen er yderst velskrevet, og den journalistiske og dokumentariske stil gør bogen både underholdende og interessant at læse.

Lance Armstrong har selv bl.a. skrevet Hvert sekund tællerThe Armstrong lie. "En kæde af løgne" kan oplagt sammenlignes med dokumentarfilmen The Armstrong lieLance Armstrong har selv bl.a. skrevet Hvert sekund tæller. "En kæde af løgne" kan oplagt sammenlignes med dokumentarfilmen .


Jyllands-posten

d. 2. nov. 2014

af

af

Mikael Jalving

d. 2. nov. 2014


Weekendavisen

d. 24. okt. 2014

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 24. okt. 2014