Bøger / skønlitteratur / roman

En kærlighedshistorie


Beskrivelse


Laura bor sammen med en 15 år ældre forfatter og deres nyfødte søn på Nørrebro. Mens kæresten bliver mere og mere fraværende indleder Laura et kærlighedsforhold til den ældre mand, der bor i lejligheden ovenpå.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jan. 2010

af

af

Birgit Sloth

d. 7. jan. 2010

Roman om kærlighedens betydning for at komme videre i livet, uanset alder. Dens ufortolkede registreringer er stemningsfulde og fanger hurtigt læseren ind. Den flot afrundede fortælling er både lettilgængelig og har tyngde. Genren er den minimalistisk realistiske, men i den mere flydende ordrige stil. Romanen vil tiltale en bred gruppe af genrens læsere.

Den 33-årige forfatter har tidligere skrevet to børnebøger. Hun modtog i 2003 Kulturministeriets Børnebogspris for debutbogen Den sovende sangerinde, der har nogle emnemæssige paralleller til denne roman, hendes første for voksne. Laura bor sammen med en 15 år ældre forfatter og deres nyfødte søn Nagel i en lejlighed i det indre København. Hun fortæller fra sin dagligdag i sønnens første leveår. Forholdet til moderen er problematisk, og kæresten bliver mere og mere fraværende. Til gengæld får hun et venskab og senere kærlighedsforhold til overboen, der er en ældre mand. Fortællingen er godt skruet sammen, personerne yderst vedkommende, og forfatteren demonstrerer en overlegen beherskelse af sproget.

Romanens stil minder om den, der ses i de senere bøger fra Helle Helle, Christina Hesselholdt og Ina Merete Schmidt, selv om de har hver deres egen stemme. Groft sagt har Helle Helle mere dialog, Ina Merete Schmidt mere humor og Kamilla Hega Holst mere sex.

En sanselig roman, der er gennemført velskrevet med sproglig præcision, om en ung kvinde og en ældre mand, der fået livsmodet tilbage gennem et kærlighedsforhold.


litteratursiden.dk

d. 7. feb. 2010

af

af

Kirsten Marie Dreier

d. 7. feb. 2010

Hurtigt læst og stille kærlighedshistorie med mange pudsige iagttagelser, der giver historien liv og beskriver kulissen for selve historien. Bogen starter med er ægtepar, der ligger i dobbeltsengen i ...


Sentura [online]

d. 5. feb. 2010

af

af

Michael Balle Jensen

d. 5. feb. 2010


Berlingske tidende

d. 4. feb. 2010

af

af

Per Krogh Hansen

d. 4. feb. 2010


Jyllands-posten

d. 4. feb. 2010

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 4. feb. 2010


Kristeligt dagblad

d. 4. feb. 2010

af

af

Anders Juhl Rasmussen

d. 4. feb. 2010


Information

d. 4. feb. 2010

af

af

Helle Juhl Lassen

d. 4. feb. 2010