Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En kedelig bytur


Beskrivelse


Noahs far parkerer på en smal p-plads. Desværre kan Noahs mor ikke kan komme ud. Faren vil ind i bilen igen, men nu er pladsen ved siden af optaget og han kan ikke komme ind igen. Hvordan og hvornår kommer mor ud?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2019

af

af

Karsten Boll

d. 28. okt. 2019

Tre bøger om Noah og Bager Gorm, Noahs far. I første bog skal Noah med sine tykke forældre til byen, og det bliver ikke en god tur. I anden bog skal familien med tog til Århus i tivoli Friheden. Ikke alle forlystelser er gode for kraftige mennesker. I tredje bog laver Noahs ven Freddy aprilsnar. Skoleinspektøren tror, at Noah har været med og bliver vred. For 7-8 år.

Noah er både glad for sine tykke forældre og samtidig flov over dem. Det kommer der nogle akavede situationer ud af - fx når bager Gorm parkerer bilen på en smal parkeringsplads, og Noahs mor ikke kan komme ud. Inden han når at komme ind i bilen igen, er pladsen ved siden af optaget, så han ikke kan komme ind i bilen. Eller da båden i Friheden synker på grund af overvægt. Samtidig er forældrene generelt altid i godt humør, og da Noah får skylden for en aprilsnar mod skoleinspektøren, beslutter bager Gorm, at han vil lave en aprilsnar med skoleinspektøren. De to første bøger har sværhedsgrad lix 12 og den tredje bog lix 11. Forfatteren er velkendt. Lars Andersen har lavet tegninger.

Tre sjove bøger med både humor og alvor til dem, der har knækket læsekoden.

Brumme bokserLiv er tyk rammer også problemerne med at være tyk i forhold til sine omgivelser. Liv er tyk handler om Liv, der er ked af, at hun er for tykBrumme bokser rammer også problemerne med at være tyk i forhold til sine omgivelser. handler om Liv, der er ked af, at hun er for tyk.