Bøger / faglitteratur / kogebøger

En køkkenbog


Beskrivelse


En ærlig kogebog med håndholdte fotos og flotte akvareller. Henvender sig til alle, der savner inspiration til hverdagsmad og måske endda har lidt køkkenangst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2022

af

af

Laura Winding

d. 11. nov. 2022

En ærlig kogebog med håndholdte fotos og flotte akvareller. Henvender sig til alle, der savner inspiration til hverdagsmad og måske endda har lidt køkkenangst.

"En køkkenbog" er Sisse Sejr-Nørgaards personlige beretning om at gå ned med stress og finde ro i køkkenet. Det er opskrifter på hverdagsmad som suppe, tærte og pasta fotograferet med polaroidkamera på familiens spisebord, uden garniture og kunstneriske anretninger. Mellem bogens afsnit med overskrifter som "Æg" og "Takeaway", er der anekdoter om fx lørdagskylling og en nudelsuppe i San Francisco. En opskrift består af ingrediensoversigt og vejledning, i nogle tilfælde efterfulgt af forslag til fyld i fx madtærte eller lagkage. Udover fotos er bogen illustreret med akvareller. Det nævnes, hvis noget er velegnet til nedfrysning og madpakke. Register bag i bogen.

Det er modigt at illustrere bogen med polaroidfotos, men mon ikke det kan have en gavnlig effekt på præstationsangst i køkkenet? Herligt med tips som at koge og riste græskarkerner i stedet for at smide dem ud, eller presse tærtedej ud i fadet, før dejen sættes på køl, og spare udrulningen. Charlotte Selvig Svensens akvareller løfter virkelig bogens udtryk. Enkelte fejl i overskrifter og sidehenvisninger.

I VelsmagBillig mad på dyre tallerkener er der også hverdagsmad, som alle kan lave, og er man mere til vegetarisk køkken er Camilla Skovs bøger fabelagtige, fx: Billig mad på dyre tallerkenerI Velsmag er der også hverdagsmad, som alle kan lave, og er man mere til vegetarisk køkken er Camilla Skovs bøger fabelagtige, fx: .