Bøger / skønlitteratur / roman

En kold vind


Beskrivelse


I Wyoming myrdes rigmanden Earl Alden, og hans lig hænges op i en gigantisk vindmølle. Jagtbetjenten Joe Pickett drages ind i sagen, da det viser sig, at den mordmistænkte er hans svigermor. Men intet er, som det ser ud , og det må den retskafne Joe erkende, da han langsomt løfter sløret for sandheden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2013

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 22. okt. 2013

Krimien En kold vind og hovedpersonen Joe Pickett, vil appellere til de mandlige læsere, som her får en velskrevet og spændende moderne western.

I Wyoming bliver en rigmand brutalt myrdet. Hurtigt udpeges den skyldige, men den snu Joe Pickett begynder snart sin egen efterforskning, da den sigtede er hans svigermor! "Nu lå der en cowboyhat på begge borde, og det lignede for alvor Wyoming, syntes Joe." Fortællingen og rammen, er en moderne western, hvor mænd er mænd, og hvor retfærdigheden er noget man nogen gange selv skal opsøge. Med bogen introduceres de danske læsere for første gang til jagtbetjent Joe Pickett - på engelsk er der indtil videre udkommet 13 romaner, hvoraf denne er nummer 11. Romanen kan som sådan godt læses selvstændigt, men det føles lidt som at komme med til en fest, hvor man ikke er inviteret: Der henvises til mange personer, konflikter og episoder, som er fra tidligere bind. Forfatteren C.J. Box, der selv bor Wyoming, videregiver miljøet og personerne med seksløber-præcision og det gør at man, serie eller ej, opsluges af historien. Sproget er enkelt og plottet serveres uden svinger i valsen.

James Lee Burkes serie om Hackberry Holland er oplagt, dog er Box ikke er helt på højde med Burke. De to forfattere, som meget rammende omtales som "Tough Guys", bruger mange af de samme temaer og måder at bygge en fortælling op på.

Moderne western, som er et godt bud til de mandlige læsere, som hungrer efter flere hårdkogte og spændende amerikanske romaner.