Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En konges vej. Del 1


Beskrivelse


Kongen bliver snigmyrdet i det mægtige rige, Alethkar. Hans søn ligger i en opslidende krig. Højfyrsten Dalinar drømmer om at forene landet. Den unge kvinde Shallan kæmper for at redde sin familie, mens slaven Kaladin forsøger at generobre sin ære.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juli 2017

af

af

Maria Sjøblom

d. 12. juli 2017

Storslået og episk fantasy, murstensroman og 1. bind i "Stormlysfortællingerne", et værk som er planlagt til at udfolde sig over hele 10 bind. Et mustread for alle fantasylæsere.

Planeten Roshar danner rammen for denne episke fortælling. Begivenhederne igangsættes med snigmordet på Kong Galinar, som hersker over riget Alethkar. Hans søn, Elhokar, skal nu forsøge at varetage det krigsramte rige. Dalinar, som er kongens onkel, står alene med idéen om at de evindelige krige ikke er den rette vej. Sideløbende følges historien om den unge kvinde, Shallan, som forsøger at komme i lære hos en berømt videnskabskvinde for at kunne stjæle et magisk redskab, der kan genoprette familiens formue. Og så er der ikke mindst historien om slaven Kaladin. Han er søn af en læge, men valgte i stedet militæret. Her blev han forrådt og må nu tjene den adel, han foragter.

Planetens mytologi, fauna, økologi og særprægede befolkningsgrupper beskrives indgående i både tekst og smukke illustrationer. Her er masser af detaljer og mange hovedpersoner at forholde sig til. Men man bliver hurtigt dybt betaget af det storslåede og nyskabende univers, Brandon Sanderson formår at skabe. Dansk oversættelse på højt niveau.

Dette er nyskabende, episk fantasy på niveau med de helt store klassikere, som fx Tolkiens Eventyret om ringenKampen om tronen og George Martins serie "En sang om is og ild, hvor 1 bind er Kampen om tronenDette er nyskabende, episk fantasy på niveau med de helt store klassikere, som fx Tolkiens Eventyret om ringen og George Martins serie "En sang om is og ild, hvor 1 bind er .


litteratursiden.dk

d. 30. juni 2017

af

af

Arne Larsen

d. 30. juni 2017

Fantasy for voksne fra øverste hylde. Denne episke og storladne fortælling har alt, hvad hjertet kan begære. Brandon Sanderson, som på dansk allerede kendes fra sin serie om ’Fortropperne’, er i det s...


Weekendavisen

d. 21. juli 2017

af

af

Emil Blichfeldt

d. 21. juli 2017


Himmelskibet

Nr. 52 (2017)

af

af

Helle Perrier

Nr. 52 (2017)