Bøger / faglitteratur

En konstruktiv nyhed : et opgør med pressens negative verdenssyn og inspiration til en ny journalistik til gavn for samfundet


Beskrivelse


ndhold: Ulrik H@ågerup: Hvad er meningen? ; Vejen frem. Erik Rasmussen: Mediernes flugt fra virkeligheden - og ansvaret. Hans Henrik Knoop: Mediernes negative fokus påvirker folkestemningen. Mogens Lykketoft: Folkestyrets udfordringer - og mediernes. Bertel H@årder: Magt, medier og moral. Sune Bang: Kommercialiseringen er den største udfordring. Jørn Henrik Petersen: Der stod respekt om politikerne - dengang. Stine Bosse: Pressen set fra direktionsgangen. Peter Bro: Historien om den nyttige nyhedsformidling. Jens Otto Kjær Hansen: Konstruktiv journalistuddannelse. Per Westergård: Da Fyens Stiftstidende smed sin sure cerut. Søren Knudsen: Giv mediehuset en ny rolle. Cathrine Gyldensted: Spøgelset fra Watergate - Nixon ud af nyhederne. Anne Skare Nielsen: Hallo, er det fremtiden?

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2012

af

af

Conni Boll Christensen

d. 8. okt. 2012

Analyseinstituttet Epinion har netop offentliggjort en analyse, der viser, at 8 ud af 10 danskere synes, at journalister er for optaget af sensationshistorier, så denne debatbog om behovet for en mere konstruktiv journalistik er meget aktuel. Den stiller spørgsmålstegn ved den toneangivende journalistiske selvforståelse ud fra præmissen om, at den såkaldte fjerde statsmagt oftest har et negativt verdenssyn. Bogen henvender sig til alle, der interesserer sig for mediernes indflydelse på samfundsdebatten og vort demokrati.

Bogen, som indeholder en række debatterende indlæg fra erfarne mediefolk, forskere og samfundsdebattører, er redigeret af DR's nyhedschef Ulrik Haagerup, der i en længere periode har ønsket at gøre op med fordummende og overfladisk journalistik. Han giver et billede af tonen i de danske medier, hvor person- og skandalefikserede nyheder er i højsædet. Er det mediehusenes salgsdirektører og ikke chefredaktørerne, der sætter standarderne? Bogen giver også konkrete eksempler på, hvordan journalistik, kan være både konstruktiv og kritisk.

Nye veje for journalistik : når sprog skaber virkeligheder fra 2010 berører emnet.

En veloplagt debatbog fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles forlag om behovet for flere konstruktive nyheder med mange konkrete eksempler på både negativt og konstruktivt vinklede historier. Bogens tese er, at viden og indsigt er vejen til tolerance, som igen er nøglen til demokrati. Burde læses af alle, der har bare den mindste interesse for journalistik.


Berlingske tidende

d. 12. nov. 2012

af

af

Rasmus Kleis Nielsen

d. 12. nov. 2012


Information

d. 17. okt. 2012

af

af

Christian Jensen

d. 17. okt. 2012


Retorik magasinet

Årg. 22, nr. 87 (2013)

af

af

JVG

Årg. 22, nr. 87 (2013)