Bøger / faglitteratur / klummer

En kugle af liv : personlige papirer 2012-2018


Beskrivelse


Bo Green Jensen (f. 1955) tegner i en række essays et portræt af sig selv som mand og far, der i årene fra 2012 til 2018 skal finde sig til rette i en tid med nyt ægteskab, børn og delebørn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. apr. 2019

af

af

Henrik H Pedersen

d. 2. apr. 2019

Erindringer og klummer fra forfatter Bo Green Jensen om det levede liv på godt og ondt. Om at blive skilt, gift og far igen for anden gang. Herudover kommer BGJ ind på musikken, kunsten og filmen samt det at rejse. For kendere af BGJs klummer i Weekendavisen, men også bredere til især mandlige læsere.

Bo Green Jensen kommer vidt omkring i bogens 42 klummer, artikler og erindringsbilleder som man også har kunnet følge i Weekendavisen i perioden 2012-2018. Han har bl.a. fokus på det at stifte familie for anden gang, hvor BGJ ser verden som ny igen, bogstavelig talt. BGJs virke som film-, litteratur- og musikskribent og anmelder gennem mange år, afspejles også i bogens tekster. Bogen kan ses som fjerde bog i en erindrings-serie som startede med Til vitterlighed fra 1988. BGJ har skrevet 40 bøger indenfor en lang række genrer og har bl.a. modtaget kritikerprisen.

Vedkommende, velskrevet og aldrig for private klummer eller erindringer om både kunsten og det personlige liv. Udover kendere af BGJ er bogen særligt interessant for mandlige læsere fra 50 plus. Bogen er flot grafisk tilrettelagt med fine illustrationer.

Falder fint i tråd med BGJs forrige erindringsbøger, heriblandt senest Dét der bliver tilbage fra 2008.