Bøger / faglitteratur / erindringer

En kvindes pris


Beskrivelse


Somaly Mam, der er født i Cambodia, beretter om hvordan hun som barn blev solgt som sexslave, tortureret og voldtaget i årevis, indtil hun kunne købe sig fri med penge fra en generøs kunde. I dag bruger hun sin tid på at samle penge ind over hele verden til sin organisation, der giver ofre i flere lande husly, hjælp og håb om en bedre fremtid.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2009

af

af

Katja Larsen

d. 20. maj 2009

Kan læses bredt af alle der interesserer sig for piger og kvinders forhold med udgangspunkt i Cambodja.

En kvindes pris er cambodjanske Somaly Mams livshistorie. Som barn blev hun forladt af sine forældre og siden solgt som sexslave. Først flere år senere slap hun fri ved hjælp af pengene og hengivenheden fra en kunde. Bogen handler også om Cambodjas historie og historien om hvilke forhold mange piger og kvinder lever under. Mam er en fighter der har vendt sin situation som offer til i dag hvor hun er medstifter af AFESIP og The Somaly Mam Foundation, hvor hun hjælper andre piger ud af prostitution. Mam har fået tildelt adskillige priser og udnævnelser i sin kamp mod sexslaveri og senest er hun af Time Magazine blevet kåret til en af de personer i verden, der betød mest i 2008. Ikke blot er det en nødvendig bog om et forfærdeligt emne, men Mam gør det også til fængende læsning. Ayaan Hirsi Ali har skrevet forordet eksklusivt til den danske udgave.

Der findes andre bøger om prostitution og sexslaveri, men denne bog er enestående, idet der er tale om et offer, som i dag har skabt organisationer der kæmper imod prostitutionen og i den grad har skabt furore i Cambodja.

Bogen er en forfærdelig men også fængende fortælling om piger og kvinders forhold i Cambodja. Somaly Mam fortæller sin historie som sexslave og om hvordan hun i dag kæmper en indædt kamp for at redde piger i lignende situationer. Det er desværre en nødvendig øjenåbner og den skal nok blive efterspurgt på bibliotekerne.