Bøger / faglitteratur

En lille bog om kaffe : en guide til den bedste kaffe du nogensinde har smagt


Beskrivelse


Brugs- og opslagsbog som hjælper med at finde favoritkaffen og giver opskrifter på hvordan man brygger forskellige typer kaffe.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2014

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 19. maj 2014

En grundig kaffebog primært rettet mod lidt videregående interesserede.

En revideret udgave af forfatterens bog fra 2000 om kaffens historie, en god kop kaffe og hvordan man brygger, kaffetips, kaffetræet og dets vækst, bønnerne og deres forarbejdning, ristning, de forskellige kaffetyper i kopper og glas på cafeer verden over, noget om udstyr, kander og metoder til de forskellige kaffetyper og skumning af mælk. Et grundigt afsnit definerer kaffens forskellige smagsindtryk, og hvordan man skelner dem, mens bogens sidste halvdel er en grundig kvalificeret gennemgang af alle væsentlige kaffelande med produktion og definition af deres kaffeproduktions kvalitet og smagsindtryk. Alt fortalt i en personlig stil og i en på en gang let tilegnelig og grundig formidling.

2. udg. af Kaffe, 2000. Om emnet også: God kaffe : grundbog for kaffeelskere, 2012 og Alt om kaffe, 2001. Disse tilfører foruden et mere indbydende layout emnet en del kafferelaterede opskrifter på fx kager, drinks og desserter. Nærværende bog har styrke i sin mere grundige tilgang i bl.a. omtale af kaffelandene og deres kaffeprofil, de forskellige typer i kop og glas plus en grundig vejledning i kunsten selv at lave en god kop kaffe. I forhold til 1. udg. er der udskiftning af illustrationer, små tekstopdateringer, generel opdatering under kaffelande samt nyt på kaffefronten fx dobbeltristning og nespresso-maskinen.

Revideret og opdateret ift. 1.udg., især i illustrationer og bør efter skøn erstatte denne.