Bøger / faglitteratur

En lille bog om månen


Beskrivelse


Astrofysiker Anja C. Andersen (f. 1965) formidler den spændende historie om Jordens nærmeste nabo i rummet, Månen, med kendsgerninger, myter, fup og fakta.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 3. sep. 2019

Astrofysiker Anja C. Andersen retter kompetent kikkerten mod Månen og formidler fascinerende fakta og spændende historier om Jordens tro følgesvend til glæde for alle fascinerede af astronomi.

"Med denne bog vil jeg gerne give et indblik i noget af den forskning, som har fundet sted siden de første månelandinger for 50 år siden, samt dele min egen fascination af Månen gennem årene". Sådan skriver Anja bl.a. i denne faktabog om Månen. I fotos og tekst forklares, hvordan Månen ser ud fra Jorden. Herunder formidles, hvordan du selv kan følge Månens bevægelser fra "nymåne" til "fuldmåne". Og hvis du nogensinde har undret dig over, hvor forskellige størrelser Månen kan se ud til at have, er der også en forklaring på det. Bogen redegør også for "Danske måneaftryk" fra fx Tycho Brahe på Hven til Andreas Mogensen som den første dansker i rummet. Andre overskrifter er fx "Mennesker på Månen", "Månens overflade", "Månens dannelse" og "Månen og livet på Jorden". Andre afsnit har fokus på fx "Månens indre" eller "Månelandskaber". Anja C. Andersen har også skrevet En lille bog om universet.

Fremragende formidling om Månen både i tekst og fotos. Anja C. Andersen vender imponerende mange brikker i det puslespil af fakta og historier, som tilsammen udgør vores nuværende viden om Månen.

Om månelandingerne er der Månen - 50 år efter ApolloDen store månebog og en anden faktabog er Den store månebog, som dog er på folkeskoleniveauOm månelandingerne er der Månen - 50 år efter Apollo og en anden faktabog er , som dog er på folkeskoleniveau.


litteratursiden.dk

d. 17. sep. 2019

af

af

Per Eilif Månson

d. 17. sep. 2019

Interessant og fængslende bog om vores nærmeste nabo i universet. Anja C. Andersen er en eminent formidler, og bogen er rigt illustreret og kan læses af alle. Efter den anmelderroste En lille bog om u...


Jyllands-posten

d. 13. okt. 2019

af

af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 13. okt. 2019