Bøger / faglitteratur

En lille bog om universet : fra meteoritter til tyngdebølger


Beskrivelse


I kort form gives et overblik over himmelrummet fra Solsystemet til de fjerneste galakser og over universets udvikling fra Big Bang til i dag og videre ud i fremtiden. Derudover forklares en række fænomener som f.eks. mørk energi og tyngdebølger.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2016

af

af

Michael Olsen

d. 11. nov. 2016

Anja C. Andersen fortæller om den nyeste udforskning af universet og deler gavmildt ud af sin begejstring for og viden om rummet. For voksne og unge.

"En lille bog om universet" er skrevet af den danske forsker i stjernestøv, Anja C. Andersen, der har fået udgivet mange artikler og er blevet hædret både for sin forskning og for sin evne til at formidle. Den første halvdel af bogen handler om vores solsystem, solen, planeterne (og dværgplaneter), måner, asteroider og kometer. Den sidste halvdel omhandler planeter uden for vores solsysstem, Mælkevejen, mørkt stof og mørkt energi, supernovaer, sorte huller, tyngdebølger med mere. Til sidst er der et afsnit med ordforklaringer efterfulgt af et kort afsnit om forfatteren selv.

Det, der gør "En lille bog om universet" lidt speciel er, at den tager udgangspunkt i Anja C. Andersen selv og hendes begejstring for universet og hendes baggrund for at uddanne sig til astrofysiker. Hun fortæller levende og interessant om universets opståen og den nyeste forskning og udforskning af universet. Bogen er populærvidenskabelig og kan bruges både til opgaver i folkeskolen og gymnasiet, men kan også læses bare for fornøjelsens skyld.

Der findes flere gode bøger om astrofysik, både Bill Brysons En kort historie om næsten altHawkings uendelige univers (Illustreret udgave) og Hawkings uendelige univers. Men jeg kan ikke komme på en fagbog om emnet, der er så personlig i sit udtryk som denneDer findes flere gode bøger om astrofysik, både Bill Brysons En kort historie om næsten alt (Illustreret udgave) og . Men jeg kan ikke komme på en fagbog om emnet, der er så personlig i sit udtryk som denne.


litteratursiden.dk

d. 26. mar. 2017

af

af

Erling Lykke

d. 26. mar. 2017

Galakseguf. En kompetent og letforståelig indføring i universets gåder - også for læsere der ikke har en naturvidenskabelig baggrund. Der er næppe mange mennesker, som ikke har stået en sen aftentime...


Berlingske tidende

d. 25. nov. 2016

af

af

Lars Henrik Aagaard

d. 25. nov. 2016


Kristeligt dagblad

d. 30. nov. 2016

af

af

Søren Hindsholm

d. 30. nov. 2016