Bøger / faglitteratur til børn

En meget kort historie om næsten alt


Beskrivelse


Hør om universets, livets og menneskets opståen og om alle de videnskabsfolk, der har forsøgt at finde sammenhæng i det hele. Illustreret faktabog for børn fra 12 år.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2021

af

af

Stine Veisegaard

d. 19. nov. 2021

Hør om universets, livets og menneskets opståen og om alle de videnskabsfolk, der har forsøgt at finde sammenhæng i det hele. Illustreret faktabog for børn fra 12 år.

En forkortet og gennemillustreret udgave af Bill Brysons fagbog for voksne, En kort historie om næsten alt, der for anden gang udkommer i en bearbejdet udgave til børn. Bogen er i stort format og er inddelt i seks store hovedafsnit, der i en børneversion gengiver den oprindelige bog for voksne. Bogen er inddelt i seks kapitler med en række afsnit, der på dobbelte opslag er fyldt med farvede illustrationer og faktabokse. Forrest er forord af Bill Bryson og bagerst er et stikordsregister.

Flot og appetitvækkende bog, der giver et overblik over de store naturvidenskabelige spørgsmål. Den farverige forside og det store format vil helt sikkert virke tiltrækkende og give lyst til fordybelse. Forlaget angiver, at bogen er for børn fra 8 år, men sprogligt er den ikke helt let at læse og kræver en sikker læser.

I 2009 udkom også en bearbejdet udgave af Bill Brysons bog til børn, En meget kort historie om næsten altLiv i rummetTidslinjen. Sprogligt og indholdsmæssigt er udgaverne ens, men illustratorerne er udskiftet med andre, der bla. kendes fra en række nyere faktabøger for børn. Ønskes lettere sproglige bøger til børn om naturvidenskab findes fx Liv i rummet og Tidslinjen : en rejse gennem historienI 2009 udkom også en bearbejdet udgave af Bill Brysons bog til børn, En meget kort historie om næsten alt. Sprogligt og indholdsmæssigt er udgaverne ens, men illustratorerne er udskiftet med andre, der bla. kendes fra en række nyere faktabøger for børn. Ønskes lettere sproglige bøger til børn om naturvidenskab findes fx og Tidslinjen : en rejse gennem historienI 2009 udkom også en bearbejdet udgave af Bill Brysons bog til børn, En meget kort historie om næsten alt. Sprogligt og indholdsmæssigt er udgaverne ens, men illustratorerne er udskiftet med andre, der bla. kendes fra en række nyere faktabøger for børn. Ønskes lettere sproglige bøger til børn om naturvidenskab findes fx Liv i rummet og : en rejse gennem historien.


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2009

af

af

Jesper Holtoug

d. 11. sep. 2009

Overordentligt spændende bog for nysgerrige, der godt vil vide noget om livet omkring os og hvordan det hele blev til. Bogen bør udstilles og omtales, så alle ved, at en sådan bog findes - en bog, der er vanvittig nok til at ville forklare "det hele" på lidt over 100 sider. Sprogligt og indholdsmæssigt er den ikke helt let at læse, så man bør nok have rundet de 12 år før man forsøger alene, heller ikke selvom bogens tegninger måske signalerer en yngre modtagergruppe.

For nogle år siden udgav Bryson en meget omtalt fagbog for voksne - en bog der lovede at fortælle alt om det hele i ét hug. Et fantastisk projekt. Alene forsøget på at formidle altings store sammenhæng i en enkelt bog for helt almindelige mennesker var imponerende. En nyklassiker indenfor den noget uglesete populærvidenskabelige genre var født. Bogen her er en børneversion af denne - endnu enklere, kortere og sjovere. Seks gennemillustrerede hovedafsnit om verdensaltets og menneskets tilblivelse med rigtig mange små og store afstikkere i hele den brede naturvidenskabs forunderlige verden.

Helt enestående - tåler sammenligning med andre.

Overordentlig spændende og tankevækkende bog om altings tilblivelse med et utal af overraskende afstikkere til alle mulige afkroge af naturvidenskaben. Bedre reklamefremstød for den noget betrængte naturvidenskab kan næppe tænkes. Et formidabelt projekt, men helt let er bogen ikke, læseren skal være godt oppe på tæerne for at hænge på.


litteratursiden.dk

d. 24. okt. 2021

af

af

Katrine Colmorn

d. 24. okt. 2021

Flot fagbog for børn med det meget ambitiøse mål at forklare historien om alt. Bryson er kendt for at formidle svære videnskabelige emner på en humoristisk og letforståelig måde med sine bøger for hel...


Berlingske tidende

d. 16. okt. 2009

af

af

Martin Krogh Andersen

d. 16. okt. 2009