Bøger / skønlitteratur til børn

En modig begyndelse


Beskrivelse


Trolden Lille Rul vil gerne gøre sig fortjent til en særlig krystal og får hjælp til at lære noget nyt fra bl.a. vennerne Anna, Elsa, Kristoffer og Olaf.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2017

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 13. mar. 2017

Tre billedbøger med Disney-figurer, som kendes fra filmene "Frost", Bambi" og "Pinocchio" for børn på 4-7 år.

I "En modig begyndelse" fortælles om trolden Lille Rul, der gerne vil gøre sig fortjent til en særlig krystal, og får hjælp til at lære noget nyt fra bl.a. Elsa og Olaf. Den er en del af serien "Nordlysets magi". I skoven fødes en ny lille hjort, som er "Bambi". Det er historien om at opleve verden med sine venner, som fx kaninen, Stampe, men også om at verden pludselig kan forandres, når man mister. I "Pinocchio" er det Gepettos ønske om at få en søn, der går i opfyldelse, da trædukken bliver levende. Pinocchio må lære at lytte til sin ven Jesper Fårekylling for at klare livets mange prøvelser.

Bøgernes forsider har udstandsede figurer som blikfang. Der er ret flotte illustrationer i bøgerne, og historierne fortælles genkendeligt i "Bambi" og Pinocchio". Historien i "En modig begyndelse" virker dog lidt konstrueret, men fungerer indenfor universet.

"BambiPinocchioBuldas krystal" er udkommet i flere versioner som bog, fx (Disney's bedste eventyr), og "Pinochhio" findes i lidt længere Disney-version i fx Pinocchio (Disney's bedste eventyr). "En modig begyndelse" med Frost-figurerne ligner lidt Buldas krystal, som også er i serien "Nordlysets magi""Bambi" er udkommet i flere versioner som bog, fx Bambi (Disney's bedste eventyr), og "Pinochhio" findes i lidt længere Disney-version i fx (Disney's bedste eventyr). "En modig begyndelse" med Frost-figurerne ligner lidt Buldas krystal, som også er i serien "Nordlysets magi""Bambi" er udkommet i flere versioner som bog, fx Bambi (Disney's bedste eventyr), og "Pinochhio" findes i lidt længere Disney-version i fx Pinocchio (Disney's bedste eventyr). "En modig begyndelse" med Frost-figurerne ligner lidt , som også er i serien "Nordlysets magi".