Bøger / skønlitteratur / roman

En mørkere himmel : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. En lyshåret kvinde findes død på klipperne på Gran Canaria. Måden hun ligger på, leder tankerne hen på et kunstværk. Journalisten Sara og den tidligere politimand Kristian følger politiets arbejde tæt. Drabssagen udvikler sig, da der sker endnu et mord.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jan. 2016

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 11. jan. 2016

Ny serie fra Jungstedt og Eliassen til alle fans af den nordiske krimigenre.

Første del af svenske Jungstedt og norske Eliassens "Gran Canaria-serien". Vi møder journalisten Sara, der arbejder på den skandinaviske avis på øen, og Kristian, der er ansat ved det svensk-norske konsulat i Las Palmas - og er tidligere politimand. En lyshåret kvinde findes død på klipperne, og måden hun ligger på, leder tankerne hen på et kunstværk. Politiet starter opklaringsarbejdet - det samme gør Sara og Kristian. Drabssagen udvikler sig, og samtidig med følger vi udviklingen i privatlivet. Sideløbende kører en fortælling om en fiskerkone og hendes søn og deres liv, hvor man starter med at se tilbage i deres liv og efterhånden når op til nutiden. Det er første gang forfatterparret skriver en bog sammen. Jungstedt kender vi fra krimierne om Anders Knutas, og Eliassen er primært (børne)fantasyforfatter.

Historien virker ikke helt så gennemarbejdet som Jungstedts tidligere krimier. Man kan ca. halvvejs i bogen gætte drabsmanden, og der er en del klichéer samt ikke virkelighedstro begivenheder. De to spor supplerer hinanden fint, men der er bare ikke samme dybde i bogen, som i serien om Knutas. Derimod er der mange fine beskrivelser af øen. Den kan næsten bruges som rejsebeskrivelse sine steder.

Bogen er stil med andre nordiske krimiforfattere som Camilla Läckberg, Viveca Steen, Sara Blædel og Jørn Lier Horst.


litteratursiden.dk

d. 29. jan. 2016

af

af

Lene Jensen

d. 29. jan. 2016

Velskrevet og intens krimi der foregår i svenskerkolonien på Gran Canaria. Plottet holder hele vejen og opklaringen følges med spænding og flere mistænkte undervejs. Sara – svensk journalist på den sk...


Berlingske tidende

d. 13. maj 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 13. maj 2016


Politiken

d. 31. jan. 2016

af

af

Anne Bech-Danielsen

d. 31. jan. 2016