Bøger / skønlitteratur / roman

En mors synd


Beskrivelse


Olivia Grayson har med sin forretningssans, ambition og drevne snusfornuft opbygget et forretningsimperium. Dette er sket på bekostning af moderrollen. Under en luksusferie med de nu voksne børn kommer fortidens synder gradvist for en dag. Kan generationerne forsones?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. maj 2013

af

af

Tina Schmidt

d. 16. maj 2013

Romanen En mors synd henvender sig utvivlsomt, ligesom Danielle Steels øvrige forfatterskab, til kvinder. Romanen er let underholdning til dem, der fascineres af de rige, smukke og ambitiøse.

Denne roman er skrevet efter det Steel'ske grundskelet. En stærk, dreven og ambitiøs kvinde, Olivia, bygger et succesfuldt forretningsimperium op. For at gøre dette må den traditionelle moderrolle ofres. Bogen er en slægtsroman og handler om hendes fire børns forskellige måde at tackle barndommens fravær af en moder. Som kompensation for fraværet inviterer Olivia hvert år sine nu voksne børn og deres ægtefæller på en ekstravagant sommerferie, i år på privat luksusyacht-cruise i Middelhavet. Ferien bliver katalysator for, at de fire børns traumer kommer for en dag. Plottet kunne sidestilles med tv-serien Dollars, dog med omvendt fortegn. I stedet for at skabe endnu flere intriger, søges her forsoningen.

Minder om Steels øvrige og meget store forfatterskab. Læsere af Danielle Steel ville også kunne lide Barbara Bickmore og Barbara Taylor Bradford. Læsere særligt interesseret i slægtsroman-genren vil også kunne lide Rosamunde Pilcher, eksempelvis Konkyliesamlerne.

Slægtsroman om de rige, smukke og ambitiøse. Klassisk Danielle Steel tematik om den stærke kvindes jongleren mellem ambition og en traditionel kvinderolle. Hverken den bedste eller værste bog fra forfatterens hånd.