Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En nat dør Mo


Beskrivelse


Mo er ved at fange en tyv. Tyven slår ham ned, og Mo dør. Han bliver fanget i en kælder. Heldigvis var det bare en drøm.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2013

af

af

Vibeke Axelsen

d. 24. apr. 2013

Bogen er i serien Digilæs, som findes på fire niveauer/sværhedsgrader. Denne er på det letteste læseniveau, der er beregnet til .."dig, der kender alfabetet".

Handlingen begynder "in medias res"! Mo opdager en tyv, som slår ham ned. Derved dør Mo. Som død møder han en god og en ond ånd. Den onde ånd spærrer ham inde i en kælder med et bål, hvor Mo angiveligt skal brændes. Han råber om hjælp, og det litterære kneb, med at det hele var en drøm, afsløres. Illustrationerne følger handlingen nøje. Da Mo er død, afbildes han helt grå og gennemsigtig, hvor hans hår ellers er kulsort. Den direkte tale er konsekvent anbragt i talebobler. De er således med til at understøtte den tegneserieagtige stil. Illustrationerne er anbragt på sidernes midte omgivet af den enkle tekst, foroven med små typer og forneden med store. Der er 158 forskellige ord, hvor det er tilstræbt, at der er overvægt af lydrette og lydnære ord.

I sværhedsgrad kan denne bog sammenlignes med Lydret ps. Indholdsmæssigt med serien Mini gys.

Bogen er for de alleryngste begynderlæsere. Den vil helt sikkert være guf for nogle, der ikke kan få det uhyggeligt nok og efterspørger gys og gru. Men for andre vil den kunne virke noget uhyggelig, selvfølgelig kun indtil Mo vågner. Forsidebilledet viser, bl.a. med brug af megen rød farve, Mo, der bliver slået ned. Den vil helt sikkert tiltrække de gyshungrende. Taleboblerne er velvalgte til tegnestilen og indholdet. Ord som ør, fæl og ræd vil nok for mange være nye.