Bøger / faglitteratur / vejledninger

En nemmere hverdag


Beskrivelse


Enkle og praktiske redskaber til, hvordan du kan skabe positive forandringer i din arbejdsdag, og derved opnå mere ro og overskud i hverdagen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juli 2017

af

af

Hamide Kara

d. 19. juli 2017

En bog om at opnå en nemmere hverdag på en nem måde. For læsere som søger praktiske råd til at omdanne kaos til balance.

Forfatterne Jean Hausgaard-Olesen og Mette Bundgaard formulerer: "Kender du følelsen af ikke at have nået det du skulle, når arbejdsdagen er slut - ikke bare en enkelt dag, men næsten alle ugens dage? Så er det på tide at gøre noget ved det." Forfatterne skriver at arbejdshukommelsen og tiden er de vigtigste parametre i dagens videnssamfund og at de begge skal optimeres, hvis man skal lykkes med en nemmere hverdag. Den nemme hverdag er hvor der er tid, overblik og ro. Med overskrifter som: Afbrydelser, gør det nu - beslut eller afslut, hold fokus og vær effektiv, orden og struktur, gode e-mails osv. peger forfatterne på udfordringerne og giver enkle og praktiske råd til positive forandringer. Om fx at tjekke e-mails i stedet for at behandle disse, skriver forfatterne, at man derved belaster hjernen, bliver slave af sin indbakke, afbryder sig selv midt i andre arbejdsopgaver m.m. Her rådes til, at man tager sig tid til sine e-mails og håndterer dem ved enten at beslutte eller afslutte, allerede den første gang man læser e-mailen.

En vellykket bog i et lettilgængelig sprog. Bog vil være en god støtte til læseren som ønsker overskud midt i travlheden, hvor planlægning og prioritering er nøgleord.

En anden selvhjælps bog er: 53230628 Skru op for livet. Her er også inspiration og råd at hente, hvis man vil lykkes med hverdagens udfordringer.