Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En nød til Ras


Beskrivelse


De to egern Ris og Ras bor i træet i skoven, hvor de hygger sig med leg og drillerier. Ris har samlet 10 nødder, mens Ras ingen har. Ris deler ud af sine nødder, men Ras guffer dem i sig med det samme.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2012

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 9. okt. 2012

Bogen hører til den populære serie Lydret Dingo - Mini målrettet den allerførste læsetræning fra 0. klasse. Bogen har LET-tal 7.

Forfatteren Helle Dyhr Fauerholdt har igen de to figurer Ris og Ras på spil i denne super letlæste bog. Ris og Ras, vi mødte første gang i Jul hos Ris og Ras, er to små egern, der giver læseren intertekstuelle spor til Disneys små jordegern Chip og Chap. De to egern bor i træet i skoven, hvor de hygger sig med leg og drillerier. Ris har samlet 10 nødder, mens Ras ingen har. Ris deler gavmildt ud af sine nødder, og Ras guffer dem i sig med det samme. Ras siger, at nødden er blevet væk. Det ender med, at han bliver mæt. Teksten har et glimt i øjet, da Ris gennemskuer Ras. Bagerst er en oversigt over bogens opbygning af lydrette og lydnære ord. Illustratoren Pauline Drasbæk har i en naiv streg illustreret bogen. På hvert opslag er teksten sat på to linjer og placeret øverst på siden. Bogens forside viser de to egern Ris og Ras i gang med nødderne.

Bogen ligner i layout Jul hos Ris og Ras. Andre lydrette titler til sammenligning er bøgerne om børnene Mi og Mo - Søs, Sif og Bo - Tor og Tim og Siv og Puk.

Bogen falder fint i tråd med de øvrige super letlæste bøger i serien og er anvendelig til den allerførste lydrette læsetræning. De små sjove egern vil læserne garanteret synes om.