Bøger / skønlitteratur / roman

En ond cirkel


Beskrivelse


Hector Cross og hans elskede Hazel udsættes for et dødbringende attentat. Men hvem står bag? Opslugt af ønsket om hævn kaster Hector sig ud i en frygtløs jagt på attentatmanden, der bl.a. fører ham til Afrika.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2013

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 23. okt. 2013

Bogen henvender sig til Wilbur Smiths trofaste læsere; de der kan lide en spændingsbog fuld af action, ondskab, vold og sex. Den er en fortsættelse til Afrikas horn, der kom i 2011.

Wilbur Smith er forfatter til en lang række spændingsbøger, en del af dem historiske og mange med scener fra Afrika. I denne fortsættelse til Afrikas horn har Hector Cross giftet sig med sin elskede; milliardæren Hazel. Hun er højgravid med deres første barn, da parrets lykke ødelægges af et dødbringende attentat. Hector vil have hævn, men samtidig må han beskytte sin lille datter. Han kontakter gamle venner fra sin tid som sikkerhedsekspert og kaster sig ud i jagten på sin fjende. Første halvdel af bogen bruges på at finde ud af, hvem der står bag attentatet. I opklaringsarbejdet får Hector hjælp fra en uventet side, og mens Hazels familiehemmeligheder afsløres i bogens midterste del, finder Hector frem til den egentlige fjende. Bogen afsluttes med det store opgør og følger på den måde spændings- og trivialromanens traditionelle skabelon. Sprogligt udpensles især voldsscenerne. Personbeskrivelser og handlingsforløb i overensstemmelse med genren.

Også James Rollins og Clive Cussler har skrevet spændingsbøger med udgangspunkt i Afrika. I denne bog blandes trivial- og spændingsgenren.

En traditionel trivi spændingsroman med vægt på vold og den stærke mand, der tager loven i egen hånd. Skal nok blive læst af WS's trofaste læsere, selv om den ikke er blandt de bedste i forfatterskabet.