Bøger / faglitteratur til børn

En overlevelsesguide for børn med autisme-spektrum-forstyrrelser (og deres forældre)


Beskrivelse


Selvhjælpsbog til børn, der har diagnosen autisme eller Aspergers syndrom med det formål at hjælpe dem til at klare almindelige situationer i hverdagen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 21. aug. 2013

Selvhjælpsbog om autismespektrumforstyrrelser skrevet henvendt til børn og unge med autismespektrumforstyrrelser og deres forældre. Bogen fungerer bedst ved læsning med en voksen og kan anvendes med børn fra 8 år og opefter. Derudover er bogen yderst relevant læsning for lærere og pædagoger samt på pædagog- og læreruddannelsen.

Denne overlevelsesguide er sat flot op og skrevet i et forholdsvis let og positivt sprog, som indbyder til fordybelse. Det er en bog fyldt med ideer og værktøjer, som både børn og unge samt deres forældre kan se muligheder i. Bogen er inddelt i de tre hovedoverskrifter: Et indblik i autismespektrumforstyrrelser, Hjemme, skolen og samfundet samt Det grundlæggende om kroppen og hjernen.

Bøger af denne art skrevet henvendt til børn og unge med autismespektrumforstyrrelser og deres forældre er en sjældenhed. Der findes billedbøger og samtalebøger om emnet, men ikke deciderede selvhjælpsbøger som denne. Forældrene vil med fordel også have glæde af bogen Autisme i familien, 2011. Det vil være oplagt på skolebibliotekerne også at have udgivelserne En overlevelsesguide for børn med ADHD, 2010 og En overlevelsesguide for børn med indlæringsvanskeligheder, 2012, stående.

Positiv og optimistisk selvhjælpsbog for børn og unge med autismespektrumforstyrrelser samt deres forældre. Bogen indeholder mange gode ideer og værktøjer.


Specialpædagogik

Årg. 33, nr. 5 (2013)

af

af

Mette Friderichsen

Årg. 33, nr. 5 (2013)