Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En pony i præmie


Beskrivelse


Petrine vinder en pony i et lotteri. Men hvad skal hun med en hest? Hun har aldrig prøvet at ride og kan hun overhovedet li' heste? Men hvad sker der, da hesten Pjok forsvinder?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Lotte Lykke Simonsen

2008

To bøger i en ny hesteserie Pjok og Petrine til hesteglade piger fra 8-9 år. Bøgerne vil sælge sig selv til målgruppen med deres gode omslag og emnet!.

Her er to bøger i en ny hesteserie, som ikke helt starter som andre hestebøger. Her er pigen Petrine nemlig ikke vild med heste, og vil helst ikke ride. Men da hun og mor vinder en hest i et lotteri, så -. Mor kæmper en kamp for at Petrine skal blive så vild med heste som hun selv er. Og til slut i bog et og i bog to, hvor Petrine begynder at gå til ridning, så er kimen blevet lagt til en hesteforelskelse. Forfatteren er kendt fra flere børnebøger, men mest kendt er nok hendes hestebøger til de lidt større piger, Pony & Co. Det er sprogligt godt skrevet, historierne flyder godt, og er meget anvendelig både til oplæsning og til selvlæsning. Teksten er sat med en stor sats og i hårdt bind, der gør at bøgerne ligner rigtige bøger, men samtidig er forholdsvis lettilgængelig. Der er søde illustrationer og vignetter i s/h som både supplerer og tilføjer. Jeg er helt sikker på at Pjok og Petrine hurtigt skal få deres helt egne fans.

Disse to bøger ligner i stil og sværhedsgrad serien RAP om hesten Sigge og pigerne på Agersø Rideskole. Kvaliteten er i samme høje kvalitet som nævnte serie, og begge serier fortjener en plads på hylden.

To meget søde, velskrevne og nærværende bøger om pigen Petrine og hendes hest Pjok. Jeg er sikker på, at en ny populær hesteserie til de lidt yngre piger, har set dagens lys her.