Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

En pose held : en fortælling om mimouna


Beskrivelse


En fortælling om to piger, Mirjam og Jasmin, som hjælper hinanden og deres familier op til højtiden mimouna. For børn fra 4-7 år og deres voksne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2022

af

af

Anders Christian Sivebæk

d. 17. juni 2022

En fortælling om to piger, Mirjam og Jasmin, som hjælper hinanden og deres familier op til højtiden Mimouna. For børn fra 4-7 år og deres voksne.

Miriam og hendes familie har lige fejret Pesach, den jødiske påske. Efter de usyrede brøds fest har de har ikke noget mel til at lave mufleta-pandekager med. Miriam hjælper med at hente melposer sammen med mor. Hun er lige ved at tabe posen, men hendes nye veninde Jasmin hjælper. Senere, til Mimouna-festen, er hun ved at tabe pandekagerne ud over bedstefar, men endnu engang hjælper Jasmin. Hun fortæller Mirjam om Ramadan og Eid. Til slut velsigner et familiemedlem de andre, og siger "næste år i Jerusalem", og året efter er Miriam og hendes familie faktisk i Jerusalem. Miriam mindes sin gode veninde, da hun endnu engang fejrer Mimouna. Forfatteren Allison Ofanansky er ikke tidligere udgivet på dansk, hun har skrevet 12 børnebøger og er involveret i mellem-religiøse aktiviteter i Israel.

Hyggelig billedbog om tværkulturelt venskab, om en højtid og om at hjælpe hinanden på trods af forskelle. En god historie til højtlæsning med virkelig søde tegninger i klassisk stil. Fin formidling af jødedom og islam i børnehøjde. Mimouna er en tradition der stammer fra Marokko og særligt fejres af de marokkanske jøder.

Der findes ikke meget til denne aldersgruppe om jødiske helligdage eller højtider. For samme aldersgruppe findes Anne Frank.