Bøger / skønlitteratur / politiromaner

En regnbue af glas


Beskrivelse


Krimi fra Louisiana, hvor Dave Robicheaux personligt engagerer sig i en sag med mishandlede og myrdede teenage-piger og bringer både sin egen og familiens sikkerhed i fare.

Anmeldelser (11)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2011

af

af

Per Månson

d. 16. dec. 2011

Burke bliver af mange opfattet som en mandeforfatter, men trods megen vold er der lige så mange ægte følelser på spil, og sammenlagt med et usædvanligt sprogligt talent, bør han kunne læses af alle.

Den efterhånden 75-årige sydstatsforfatter har en lang række oversatte romaner bag sig. Dels i hans nyere serie om Montana-advokaten Billy Bob Holland og dels hans oprindelige serie med New Iberia-strisseren Dave Robicheaux. Det er sidstnævnte serie, der måske (?) slutter med hans nyeste opus. En række teenage-piger bliver brutalt mishandlet og myrdet, og da Dave aner en sammenhæng med datterens usympatiske kæreste, rigmandssønnen Kermit Abelard, engagerer han sig sammen med sin tvivlsomme makker Clete Purcel meget personligt i sagen. Det bringer ikke blot hans eget, men også alle hans nærmestes liv i fare i en hæsblæsende krimi, der som sædvanligt blotlægger race- og klasseskel i sydstaterne og har tråde tilbage til historien. Burke er en af de mest velskrivende nutidige krimiforfattere med dybt moralske budskaber, og han overgår næsten endnu en gang sig selv i denne perle.

Selv om der er geografisk afstand er Burkes detektiv i familie med bl.a. Walther Mosleys Easy Rawling.

En fremragende krimi, der måske er et værdigt punktum for serien med sydstatsstrømeren Dave Robicheaux.


litteratursiden.dk

d. 16. jan. 2012

af

af

Rikke Bødker

d. 16. jan. 2012

Fortiden er en væsentlig faktor i menneskets liv - Robicheaux hænger fast i sin, men formår dog alligevel at komme videre. Dave Robicheaux er i færd med at opklare en sag, hvor i alt syv piger er blev...


Berlingske tidende

d. 6. jan. 2012

af

af

Merete Reinholdt

d. 6. jan. 2012


Weekendavisen

d. 6. jan. 2012

af

af

Joakim Jakobsen

d. 6. jan. 2012


Weekendavisen

d. 6. jan. 2012

af

af

Joakim Jakobsen

d. 6. jan. 2012


Børsen

d. 5. jan. 2012

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 5. jan. 2012