Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En rimelig mærkelig krimi


Beskrivelse


Krimi. Da Fridas mor forsvinder på en rejse til Spanien, rejser Frida, hendes far og Moster Pop ud for at finde hende. Hunden Carlsen er også med og en helt ny GPS, der snart viser sig at overraske dem alle.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. dec. 2018

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 11. dec. 2018

Romkugler, flamencodansere, to mænd i en gul varevogn og en ganske særlig GPS. Det er blot nogle af ingredienserne i denne mærkelige krimi om pigen Frida, der rejser ud for at finde sin forsvundne mor. For børn i alderen 10-12 år eller som højtlæsning for børn fra ca. 6 år, som har lyst til en morsom og anderledes krimi.

Fridas mor er forsvundet på en flamenco-rejse til Spanien, men når hendes far Fritz ringer til det spanske politi, så siger de bare: "Manana, manana", som betyder "i morgen". Derfor er Frida, hendes far, moster Pop og hunden Carlsen kørt mod Spanien med en helt ny GPS. Først fører GPS'en dem til Kaptajn Sortskægs Bageri og siden rundt og rundt i en rundkørsel indtil den går i stykker. Til alles store overraskelse viser det sig, at der inde i GPS'en er en meget lille dame som hedder Inge Lise Vagn Knudsen. Men hvad har den lille dame i GPS'en at gøre med Fridas forsvundne mor? Hvem er de to mænd i den gule varevogn? Og hvad sker der da Fridas far stjæler en scooter fra et spansk postbud? Med helsides illustrationer i farver.

En morsom, fjollet og ganske godt fortalt historie med fuld fart på. Forfatteren har et rigtig godt greb om sproget og veksler let mellem humor, alvor og uhygge. Let at læse og let at læse højt af. Figurative illustrationer i en skarp streg, der fanger bogens ganske gakkede univers.

Bogen er meget sin egen, men stemningen og humoren kan godt minde om Den store Kurt-bog.


Politiken

d. 30. mar. 2019

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 30. mar. 2019