Bøger / faglitteratur

En sælger sælger intet : introduktion til salgets psykologi


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 22. apr. 2015

Lettilgængelig bog om salgets psykologi skrevet til alle, der arbejder med salg.

Jakob Munch (f. 1948) er kultursociolog og han skriver bl.a. om psykologi, management og personlig udvikling. Han skriver her en introduktion til salgets psykologi. Bogens fokus er således alene det personlige salg, hvor det for sælgeren drejer sig om at "skabe, fastholde og udnytte kundekontakter, således at kunderne bliver tilfredse og kommer tilbage." Først definerer forfatteren, hvad det vil sige at sælge. Herefter følger emner som "kundetyper og transaktionsanalyse", "Salgsteknik og kommunikation", "Udbrændthed", "Sælgerens personlige egenskaber" og "Succes som sælger". I bogen fremhæver Jakob Munch en sætning af "Harry Motor Jensen": "Succes er det mest uselviske mål, du kan sætte dig, for du kan ikke opnå succes uden at hjælpe andre mennesker.".

Udmærket bog om salgets psykologi, der uden at være nyskabende positivt opridser rammerne for salgets psykologi. Det drejer sig ikke om at manipulere eller at snyde, men som Jakob Munch udtrykker det: "En sælger er en tillidsmand, han løser problemer og gør mennesker glade.".

Bøger om salgsteknik er fx Sælg med hovedetViljen til salgHåndslaget tilbage i salget, Viljen til salg af Erik Østenkjær og Håndslaget tilbage i salget af Sverre V. LenbrochBøger om salgsteknik er fx Sælg med hovedet, af Erik Østenkjær og Håndslaget tilbage i salget af Sverre V. LenbrochBøger om salgsteknik er fx Sælg med hovedet, Viljen til salg af Erik Østenkjær og af Sverre V. Lenbroch.