Bøger / skønlitteratur / roman

En sandsynlig historie


Beskrivelse


Helena driver hotellet i Norrland videre, efter at hendes mand forlod hende. Anders dumper ind på hotellet efter et mislykket selvmordsforsøg, og der spirer en forsigtig interesse frem mellem Helena og Anders, men det er særlingen Verner med de særlige evner som får sat gang i positive forandringer.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2011

af

af

Grethe Lorentzen

d. 24. okt. 2011

Alvtegen har skrevet romaner med betegnelsen "psykologisk thriller". Med En sandsynlig historie bevæger hun sig med elegance ind i en sandsynlig historie om møder mellem mennesker, som forandrer dem, og tillige en god kærlighedshistorie. Den bliver efterspurgt af kvinder 30+.

Det forlyder, at Alvtegen har skullet gøre rede for, hvordan En sandsynlig historie ikke er en krimi. Det er det så sandelig ikke. Den bitre og ængstelige Helena bor sammen med datteren Emilie og driver alene et lille hotel i Norrland, efter at hendes mand har forladt hende. Anders er en finansmand og milliardær, hvis liv er tømt for indhold. Han dumper ind på Helenas hotel efter et mislykket selvmordsforsøg, og bliver hængende som altmuligmand uden at give sig til kende. Ind på scenen træder landsbysærlingen Verner, som viser sig at besidde ikke kun særlig indsigt i mennesker, men også særlige evner. Han bliver katalysator for positive forandringer hos flere personer. En sprudlende god historie med sammenhængskraft og psykologisk indsigt, og en sandsynlig historie om mennesker, deres personlige historier og mulige personlige forandringer. Forsidefoto er diffust.

Alvtegen minder, med sin forfinede dybdeboring i menneskers psyke, om Marianne Fredriksson og Herbjørg Wassmo. Der er fortsat dystre temaer i denne nye roman, men med optimistiske toner. Sproget er umiskendeligt Alvtegen.

En feel-good roman, der skal læses langsomt for at strække den så langt som muligt. Det er ren nydelse.


litteratursiden.dk

d. 6. feb. 2012

af

af

Marit Haugaard

d. 6. feb. 2012

At mand møder kvinde er ikke et særsyn i litteraturen, men Helena og Anders har en usædvanlig tung bagage at slæbe rundt på. Karin Alvtegen er tilbage, denne gang med en psykologisk roman om hvordan m...


Jyllands-posten

d. 9. dec. 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 9. dec. 2011


Politiken

d. 5. nov. 2011

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 5. nov. 2011


Berlingske tidende

d. 11. nov. 2011

af

af

Eva Pohl

d. 11. nov. 2011


Weekendavisen

d. 11. nov. 2011

af

af

Katinka Bruhn

d. 11. nov. 2011