Bøger / skønlitteratur / humor

En sjov bog


Beskrivelse


Tegneserie. En velkendt situation eller en almindelig talemåde vendes på hovedet og sætter dermed fokus på absurditeter og inkonsekvenser i vores moderne tilværelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2011

af

af

Steffen Kronborg

d. 12. okt. 2011

Wulffmorgenthaler er for unge og voksne.

For nylig udkom Wulff og Morgenthalers Top 1000, og hvis man har læst den samling, vil man kunne nikke genkendende til en del af striberne i En sjov bog. Den nye samling af striber fra dagbladet Politiken rummer som sædvanlig en del pletskud, hvor de to forfattere vender en kendt situation eller talemåde på hovedet og dermed sætter fokus på absurditeter og inkonsekvenser i vores moderne tilværelse. Mange af de ca. 150 striber handler (som sædvanlig) om sex i forskellige afskygninger, men de mest originale striber er mere opfindsomme i deres emnevalg. Et eksempel: "Houdinis kæledyr lurede hurtigt mesterens tricks", lyder den korte tekst til billedet af en fugl, en fisk og en hamster i sofaen ved siden af deres bure. En anden stribe afslører, at "på den anden side af Grædemuren findes: Lattermuren". Osv. Ud over vittighedsstriberne rummer bogen et antal mere eller mindre morsomme korttekster i familie med teksterne i Politikens ATS-rubrik.

Wulffmorgenthalers humor bygger grundlæggende på overdrivelser og perspektivforskydninger. Humoren er mere hårdtslående og skarpere end humoren hos genrens grand old man, Gary Larson, og mindre vrængende og latrinær end humoren i en serie som Og det var Danmark.

Genkendelighed er et vigtigt element, hvis humoren i Wulffmorgenthaler skal fungere, og hvem kan ikke genkende situationen, hvor man åbner en pakke med en lædersofa fra IKEA og først skal slå koen ihjel. God arbejdslyst!.