Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En søster fra det ydre rum


Beskrivelse


Ulfs mor lider af migræne og ligger ofte i sengen. Ulf søger selskab hos sin gode ven Klaus-Gøran, som også lider under en fraværende familie. Sammen taler de om livets store dilemmaer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2014

af

af

Rikke Skram-Skuldbøl

d. 2. maj 2014

Bogen, som er egnet til højtlæsning, henvender sig til de 6-9-årige. Forsidens illustration forestiller to friske drenge tegnet i en lidt barnlig og naiv streg.

Ulfs mor lider af migræne og ligger ofte i sengen, hvilket bekymrer Ulf. Faderen er lettere fraværende og formår i moderens sygdomsperioder kun at servere ymer. Ulf søger selskab hos sin gode ven Klaus-Gøran, som også lider under en fraværende familie. Tre år før Ulf blev født døde han søster. Ulf er overbevist om, at alt ville have været anderledes, hvis det ikke var sket. Han drømmer, ønsker og forestiller sig derfor, at hun stadig lever. Det er en leg, som de voksne har svært ved at tage alvorligt. Historien indeholder en del tekst, som ledsages af illustrationer på alle opslag.

Kan sammenlignes med Villy er en engel, 2013 og Da Gustavs søster blev syg - og alt blev anderledes, 2011.

En dyb historie der behandler livets store spørgsmål og samtidig tager os med helt ind i et par drenges indre verdener. Historien kan på overfladen læses som en god historie og er på den anden side oplagt som basis for en snak om livets store spørgsmål. Ulf Starks formidling er på den ene side stærk og rørende og samtidig stille og roligt jævnt fremadskridende.


Berlingske tidende

d. 14. juni 2014

af

af

Kari Sønsthagen

d. 14. juni 2014