Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En som Nora


Beskrivelse


Nora har det ikke nemt. Hun føler ikke hun passer ind nogen steder. I skolen bliver hun mobbet og hendes mor synes ikke, hun er en "rigtig" pige. Nora gemmer sig i bøgernes verden. Alting ændrer sig da hun får arbejde hos den mystiske fru Drissing.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2018

af

af

Helle Laursen

d. 21. feb. 2018

Nora føler ikke hun passer ind nogen steder. I skolen bliver hun mobbet, hun har ingen veninder og hendes mor bekymrer sig for, om Nora nogensinde vil blive en "rigtig" pige. Men mødet med Fru Drissing forandrer Noras liv. For 12-16 år.

Nora gemmer sig i sin hættetrøje og sine posede bukser. Hendes mor forventer at hun skal have mange veninder, men Nora bliver mobbet i skolen og har ingen veninder. Hun interesserer sig ikke for tøj og fester. Nora elsker bøger, og elsker at læse. Da Nora skaffer sig sig et fritidsarbejde efter skole hos den mystiske Fru Drissing, kommer det til at ændre Noras liv. Gennem det spirende venskab med Fru Drissing opdager Nora nemlig, at hun er god nok, som hun er.

Noras historie kryber stille ind under huden, mens du læser. Historien er fortalt med varme, og du føler at du kommer helt tæt på Noras liv og tanker. Du lukkes ind i Noras liv og er med hende mens hun finder den indre styrke til at ændre sit liv. Noras fortælling handler om at finde ud af, at man er god nok, og at der ikke er en rigtig måde at være ung på.

En anden ungdomsroman der kredser om de samme temaer er Nattens fucking magi hvor Elise bliver mobbet i skolen, men gennem mødet med nye venner opdager, at hun har talent og lærer at acceptere - sig selv.


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 4 (2018)

af

af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 71, nr. 4 (2018)