Bøger / faglitteratur

En som os : en antisammenligningsbog


Beskrivelse


Forfatterne, der står bag podcasten "Fries before guys", beretter i en bramfri tone gennem personlige fortællinger, dagbogsuddrag, messenger-samtaler og digte om sex og kroppen, ensomhed, forkerthedsfølelser, deres inderste længsler, dybeste skam og største sorger.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2019

af

af

Louise Urban Andersen

d. 15. apr. 2019

Bryd tabuer sammen med Nanna og Josephine. Primært for unge kvinder under 25.

Bogen er skrevet af veninderne Nanna og Josephine, der står bag podcasten "Fries before guys". Podcasten henvender sig til unge kvinder og har til formål at bryde tabuer. Det samme gælder denne bog. Forordet tegner et kort portræt af de to kvinder, Nanna og Jose, og deres indbyrdes relation. Herefter behandles i kapitler forskellige problematiske emner for aldersgruppen såsom usikkerhed, angst, skam, ensomhed og sex. Bogen veksler mellem udpluk af messenger-samtaler, Nanna eller Joses tanker og noter fra telefonen. Der er også uddrag fra deres gamle dagbøger, der understreger den "forkerthedsfølelse" de opererer med igennem hele bogen. De fokuserer bl.a. på menstruation, kropsbehåring, parforhold og skønhedsidealer.

Bogen rummer en ærlighed, der vil være stødende for nogle, men som i den grad kan være med til at bryde tabuer. Den kan vise unge kvinder, at de er normale og ikke bør frygte at træde ved siden af tidens kvindeidealer.

Tankerne ledes hen på Jenteloven, som henvender sig til lidt yngre læsere i forhold til nærværende bog. Fælles for begge bøger er, at der er fokus på, at kvinder skal vide, at de er gode nok og ikke behøver at finde sig i at blive puttet i kasser.


Jyllands-posten

d. 30. juni 2019

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 30. juni 2019


Information

d. 24. maj 2019

af

af

Mathilde Moestrup

d. 24. maj 2019