Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

En sprække i tapetet


Beskrivelse


I en sprække i tapetet på børneværelset bor en lille drage, der beskytter barnet ved sovetid. En dag har mor og far repareret sprækken, så dragen er spærret inde, og barnet må finde mod til at befri dragen, så hverken den eller barnet er bange mere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2013

af

af

Louise Urban Andersen

d. 21. feb. 2013

Billedbogen henvender sig til de mindste på 3-6 år, og kan især formidles til børn, der er bange for mørket og for at sove alene. Fin til oplæsning for børnehavebarnet.

En dejlig billedbog, der arbejder med angsten for at sove alene. På barnets værelse er der en sprække i tapetet, og i den sprække bor der en lille fantasidrage, der beskytter barnet og fjerner angsten for det ukendte, der lurer når mørket falder på. Pludselig en dag har mor og far repareret sprækken i væggen, og det fremkalder angst hos barnet, for nu er dragen der ikke længere til at beskytte barnet. Samtidig bliver barnet nervøst for at dragen skal blive bange, når den nu er spærret inde i væggen. Efter mange overvejelser beslutter barnet at være modigt og sejt og begiver sig ud på den farefulde rejse ned ad trappen til køkkenet for at hente en gaffel, der kan lave hul i tapetet og befri den lille drage, så hverken den eller barnet skal være bange mere. Farverne i billedbogen er overvejende mørke og understreger med uhyggelige skyggetegninger den angst, mørket fremkalder hos barnet. Annette Herzog har tidligere udgivet billedbøger, bl.a Mor græder om skilsmissebarnets angst, men også mere muntre bøger for de mindste, som fx En sandwich med 10 lag.

Emnet er behandlet i adskillige billedbøger, fx Anders tør godt, af Guido van Genechten fra 2001.

En fin billedbog for børnehavebørn om små børns angst for at sove alene og angsten for det ukendte, der kan gemme sig i mørket.