Bøger / faglitteratur / erindringer

En svær dag : en førstehåndsberetning om Navy SEAL missionen der dræbte Osama Bin Laden


Beskrivelse


Forfatteren fortæller om sin tid som Navy Seal soldat. Om den barske rekruttid, om kammeratskabet samt ikke mindst om hændelsesforløbet der førte til likvideringen af Osama bin Laden.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2012

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 2. nov. 2012

En svær dag henvender sig til den store målgruppe, som læser soldaterbiografier og bøger om specialstyrker i militæret. Samtidig er det et vigtigt historisk dokument i forbindelse med missionen, der endte med at dræbe Osama Bin Laden.

Bogens kerne er "Operation Neptune Spear", hvor amerikanske SEAL opsporede og skød Osama Bin Laden d. 1 maj 2011. Men samtidig er bogen en fortælling om det at være elitesoldat. Af sikkerhedsgrunde er mange af de medvirkende personers navne ændret, og der er udeladt fortrolige og følsomme oplysninger. Men alligevel formår forfatteren at gøre sine beskrivelser både realistiske og levende. Mark Owen, der er bogens forfatter sammen med journalisten Kevin Maurer, var teamleder på operationen, så vi har at gøre med en førstehåndsberetning, og det gør naturligvis bogen sprængfarlig, at en SEAL står frem og fortæller den "rigtige" udgave af historien. Samtidig er En svær dag opbygget som en anden spændingsroman: Da man endelig kommer frem til selve operationen, sidder man og læser med svedige hænder. Væk er Hollywood actionfilmen, og til gengæld får vi en troværdig og realistisk skildring af en af historiens vigtigste militæroperationer.

Mark Bowden har skrevet Afslutningen om det samme emne og Thomas Rathsacks Jæger : i krig med eliten har en dansk vinkel på det at være elitesoldat og det at røbe fortroligt materiale.

Velskrevet og meget underholdende militærfortælling, som vil finde et stort publikum på de danske folkebiblioteker.


Berlingske tidende

d. 22. dec. 2012

af

af

Christian Brøndum

d. 22. dec. 2012