Bøger / skønlitteratur / roman

En tiger for en engel


Beskrivelse


Den 8-årige Lotte fortæller om sine oplevelser, da forældrene bliver skilt, om svigt af kammerater og en ny veninde, livet alene med mor, sporadiske besøg hos far og en dejlig lang sommerferie på landet hos farmor og farfar.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2011

af

af

Birgit Sloth

d. 23. sep. 2011

Titlen refererer til bytning af glansbilleder mellem den 8-årige Lotte og hendes nye veninde, og den fortæller ikke som originaltitlen Hvem sviktet Lotte? noget om romanens tema, men signalerer det pigeunivers, som også er vigtig i fortællingen. Omslaget er godt, og romanen vil finde en bred kreds af især kvindelige læsere såvel blandt de trofaste læsere af forfatterskabet som blandt nye læsere.

Den norske forfatter er især kendt for trilogien om familien Neshov, som denne roman er i tråd med. Det er hendes debutroman fra 1990, der er nyredigeret med fjernelse af norsk dialekt. Det er ikke noget, man bemærker i den danske udgave, der er velskrevet. Synsvinklen er Lottes, og hun fortæller om forældrenes skilsmisse gennem episoder op til bruddet og livet i Trondheim alene med mor i lejligheden, afbrudt af oplevelser fra en to måneders sommerferie alene hos farmor og farfar på en gård i Vestlandet. Ragde viser også i denne roman sin evne til at skildre miljøer, som danner sanselige og detaljerede billeder, og hvor de menneskelige følelser opleves stærkt af læseren.

Barnets forsøg på at tilpasse sig forældrenes urimelige opførsel er der mange fine eksempler på fx hos Martha Christensen og Tove Ditlevsen.

En gribende og velskrevet roman om et skilsmissebarn i en tid, hvor skilsmisse ikke var så almindelig som nu, men som almengyldigt fortæller om, hvor svært det er at være barn i en skilsmisse.


litteratursiden.dk

d. 24. okt. 2011

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 24. okt. 2011

Sansemættet skildring af et barns oplevelser omkring en skilsmisse. Loyalitetens dilemma vejer tungt på smalle skuldre, men hos farmor er tilværelsen en anden. Tag med til Perlevik! Lotte har det ikke...


Berlingske tidende

d. 14. okt. 2011

af

af

Else Cornelius

d. 14. okt. 2011


Kristeligt dagblad

d. 13. okt. 2011

af

af

Anders Juhl Rasmussen

d. 13. okt. 2011