Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En to kaos


Beskrivelse


16-årige Emelie kommer i vanskeligheder, da hun forelsker sig i to fyre på én gang, både skolekammeraten Viktor og den lidt ældre Sander. Hvad skal hun gøre, hun er vel nødt til at vælge?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2014

af

af

Merete Trap

d. 3. sep. 2014

En fin ungdomsbog om de(n) første kærlighed(er). Bogen henvender sig til piger fra ca. 14 år, der kan lide at læse om kærlighed. Forsiden viser en ung, smuk pige med lilla hår og piercing.

16-årige Emelie går i gymnasiet, hænger ud med bedsteveninden Stina og hun har sin egen stil. Netop som hun mærker en spirende forelskelse i vennen Viktor, møder hun den to år ældre Sander. Sander er flot og cool, og interesseret i Emelie. Emelie begynder at ses med begge fyrene, på trods af Stinas advarsler, og snart er hun da også fanget i et spind af forviklinger. Emelie har ikke lyst til at slå op med nogen af dem, allerhelst ville hun mikse dem sammen til én person. Hun kysser med Viktor men har sin seksuelle debut med Sander. Det hele kulminerer til en fest, hvor begge fyre møder op på én gang. En fin og vedkommende fortælling om de(n) første forelskelse(r) og de forviklinger det kan medføre. Og om at være 16 år, finde sin egen identitet, og skulle træffe de rigtige valg. Problemerne løses uden det helt store drama. Dette er svenske Camilla Jönssons første bog på dansk.

Romanen minder mig lidt om Sarah Engells Forbandede mødom, 2011, dog ikke med helt det samme tema. Dobbeltspil, 2011 af Bali Rai handler også om at være forelsket i to på én gang.

En fin og vedkommende ungdomsbog for piger fra ca. 14 år, om forelskelser, identitet og om at skulle træffe de rigtige valg.