Bøger / skønlitteratur / digte

En tøvende engel : digte


Beskrivelse


Digte om eftervirkninger af krigstraumer med mareridtsagtig karakter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2015

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 25. sep. 2015

Digte om eftervirkninger af krigstraumer med mareridtsagtig karakter, for unge i ungdomsuddannelserne og alle med interesse for mellemøstlig poesi.

Digtsamlingen er forfatterens debut og udkom første gang i 2012. Samme år flygtede hun til Libanon fra krigen i Syrien. Digtene beskriver eftervirkninger af krigstraumer for det jeg, der optræder i digtene. Billedsproget er symbolsk og rummer mange associationslag. Omgivelserne beskrives med ord som: hvid by, brønd, sten, kampvogn og borgerkrig, men også med naturelementer som: jasminkviste, blommetræer og sommerfugle. Jeget reflekterer over døden og er især optaget af "udyret", der optræder i mange af digtene: "Udyret trækker hende hen til brønden/og hun bliver et udyr som ham". Landflygtigheden er et andet tema: "Jeg græder/for jeg er det eneste digt/som ikke har noget land/. Digtsamlingen indeholder et digt om København.

Det er svært ikke at blive rørt af den melankolske stemning. Det associationsrige billedsprog er sanseligt og skaber en flimrende impressionistisk læsning, der er åben for fortolkninger.

Jeg kender ikke til moderne poesi fra Syrien eller Libanon. Digtene er rige på metaforer og natursymbolik som i Edith Södergrans digte Samlade dikterDu behøver hvert strå. Tankerne om døden kan minde om Celans digte Du behøver hvert stråJeg kender ikke til moderne poesi fra Syrien eller Libanon. Digtene er rige på metaforer og natursymbolik som i Edith Södergrans digte Samlade dikter. Tankerne om døden kan minde om Celans digte .