Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

En tur i skoven : Amerika genopdaget på Appalacherstierne


Beskrivelse


Bill Brysons (f. 1951) skildring af sin vandretur igennem Appalacherbjergene. En tur med mange farer og spøjse oplevelser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2016

af

af

Stine Grabas

d. 24. maj 2016

3300 km er vandreruten gennem Appalacherbjergene, som Bill Bryson begiver sig ud på. En rejse, der er lang og virker endeløs. For rejselystne læsere med hang til beskrivelser af natur og oplevelser.

Bill Bryson tager af sted for at vandre 3300 km langs Amerikas østkyst på den berømte Appalachian Trail. Han får lidt uventet rejseselskab af sin tidligere rejsekammerat, den lidt sære Stephen Katz. Sammen begiver de sig ud på den lange rute med endeløse skove og masser af bjergtoppe. Foruden den konstante frygt for bjørne og andre vilde dyr er det en hård vandring, der byder på uforudsigeligt vejr og masser af korte bekendtskaber. Undervejs bliver rejseskildringen krydret med historiske og kulturelle fakta.

Spændende og humoristisk fortælling, der tryllebinder sin læser i de uendelige skove. Undervejs er historien spækket med herlige anekdoter og fakta om de egne, makkerparret passerer. Selv om bogen oprindeligt er fra 1997, så mærker man det ikke som læser.

Wild er en selvbiografisk skildring af en kvinde, der tager på en 100 dages vandretur i USA. Der findes en del andre rejseskildringer fra USA, som dog overvejende foregår på hjul.


Weekendavisen

d. 15. juli 2016

af

af

Morten Wilhelm Scholz

d. 15. juli 2016